ANNONSE

FOTO: PRESSEBILDE

Ny klasseseier for Påverud i europeisk GT4-racing

Økte sammenlagtledelsen i Pro Am-klassen etter søndagens løp på Zandvoort-banen i Nederland.


Redaksjonen

 15.07.19, kl. 02:50
 26.07.19, kl. 08:26


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDERLAND: Seier i Pro Am-klassen i søndagens løp på Zandvoort-banen i Nederland rettet opp mye for Marcus Påverud og makkeren Luci Trefz i European GT4 Series. Det ble en vanskelig helg for mesterskapets yngste førerduo med en 8. og 13. plass totalt i de to løpene, men med klasseseier på søndag leder de nå med 28 poeng til duoen Piana/Zug.

- Vi kunne nok ønsket noe bedre totalresultater, men hovedmålsettingen er å vinne Pro Am-mesterskapet og nå kan vi altså reise til finalen på Nürburgring med en ganske komfortabel ledelse, sier Marcus Påverud.

- Ble torpedert

I lørdagens løp ble det trangt inn i første sving og Marcus, som startet på 10. startposisjon, måtte gjøre en unnamanøver for å unngå å havne utenfor banen. Han ramlet helt ned på 19. plass etter den første svingen og fikk en tøff oppgave med å ta igjen noe av det tapte.

- Jeg ble rett og slett torpedert av en konkurrant i en Aston Martin og var egentlig glad for at vi ikke måtte bryte. Luci gjorde en bra jobb med å kjøre bilen inn til 13. plass totalt og 3. plass i klassen, sier Marcus.

Kjempekrasj

I søndagens løp var oppgaven å ta vare på en god startposisjon og sikre seier i Pro Am-klassen. Marcus kjørte inn som nummer 8 totalt og klasseseier i et løp som startet med en kjempecrash i første runde.

- Fem biler ble skrotet i en voldsom crash på startlangsiden, og når du står i depotet og ser slike ting skje får du jo litt tanker om at det er kort vei mellom suksess og fiasko. Heldigvis gikk det bra med alle førerne. Vi måtte legge opp en taktikk der vi ikke skulle ta noen unødige sjanser, og det lyktes jo bra med klasseseier, sier Marcus.

Finalene i European GT4 Series kjøres først om seks uker på Nürburgring i Tyskland. Leipert Motorsport med sine to Mercedes AMG GT4-biler leder begge toppklassene i mesterskapet, med duoen Kisel/Kobolt i i Silver Cup og Marcus Påverud/Luci Trefz i Pro Am.

- Det hadde vært utrolig moro om vi kunne ta storeslem i GT4-mesterskapet, som er et av Europas tøffeste bilsportmesterskap, sier Marcus Påverud.

LES OGSÅ: Klasseseier for Marcus Påverud (19) i Portugal


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE