ANNONSE

TILBAKE I FORM: Anders Grøndal har funnet tonen med bilen igjen og leverte solid kjøring i Numedalsrally.
FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN / DRM24.NO

Spenning til siste slutt mellom Grøndal og Larsen

Været skulle til slutt spille en viktig rolle i kampen om seierspallen mellom de lokale rallyprofilene.


Simen Næss Hagen

 25.02.17, kl. 17:42
 04.03.17, kl. 20:29


ANNONSE
ANNONSE

 

RØDBERG: Gjennom hele løpsdagen under Numedalsrally lå Frank Tore Larsen og Anders Grøndal og knivet om 3. plassen.

Og hele veien var det Larsen som hadde føringen i sin Ford Fiesta R5, men ikke mer enn et lite pusterom foran drammenseren i samme bil.

Så var det duket for den beryktede Smådøla-etappen som aller siste fartsetappe. Den 2,5 mil lange etappen blir sett på som noen av de heftigste og raskeste rallyetappene i Norge.

Voldsom opphenting

Der skulle det løsne for Anders Grøndal, som tok Larsen med 19,6 sekunder på siste etappe. Det skulle vise seg å være avgjørende da Grøndal lå 3,5 sekund bak Steinberg-gutten før den siste avgjørende etappen.

– Denne tredjeplassen er som en seier. Nå begynner bilen å funke som den skal, og nå er det meg det står på. Tempoet er høyt i toppen nå, så man må virkelig kunne gi gass skal man henge med, sier Grøndal til DRM24.no.

LES OGSÅ: Revansjesugen og optimistisk etter marerittstart på sesongen


FORNØYD OG MISFORNØYD: Frank Tore Larsen skulle gjerne sett seg høyere opp på resultatlistene, og måtte også innse at han også tapte den lokale duellen i toppklassen. Likevel fant han flere lyspunkter å kunne ta med seg videre. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO)

Slet med snøværet

Sjeldent har Grøndal vært så fornøyd med en tredjeplass. Desto mer skuffet var Frank Tore Larsen over at pallen glapp på siste, etter å ha ligget noen få sekunder foran Grøndal gjennom store deler av dagen.

Men snøværet skulle spille Larsen et puss, som startet som andrebil på veien. De første bilene fungerer i praksis som brøytebiler når nysnøen har lagt seg, og selv om Grøndal startet like bak Larsen, så var det nok til at Larsen ikke klarte å hamle opp med den lokal rivalen på den aller siste etappen.

– Det har vært en varierende dag. Noe har vært bra, annet ikke fullt så bra. Jeg er egentlig ikke noe misfornøyd med siste etappen, jeg kjørte det jeg kunne og mer kunne jeg ikke få gjort. Men jeg skjønte allerede i første sving at det kom til å bli hardt, sier Larsen til DRM24.no.

Totalt i løpet var det Ole Christian Veiby som totalvant foran Eyvind Brynildsen. 

LES OGSÅ: Går for seier i Numedalsrally


STABILT: Bernt Kollevold kjører stabilt i klasse 13, og sikret en god 2. plass. Her fra starten på den syvende etappen. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO)

Kollevold på 2. plass

I klasse 13, klassen for eldre firehjulsdrevne biler, ble Bernt Kollevold fra Lierskogen nummer to, i sin Toyota Celica ST205. Hele 18 biler stilte til start i denne klassen, og har vist seg å være en av de største klassene med tøffest kamp om NM-tittelen dette året.

I denne klassen har vi også Tom Kristian Lien fra Hokksund, i en Mitsubishi Lancer Evo 9. Med Rita Kristensen i kartleserstolen, ble Lien nummer fire i denne klassen.

Ellers er det verdt å nevne at drammenseren Knut Harald Henriksen stilte til start i sin oppsiktsvekkende og smått sjeldne Suzuki Ignis S1600. Henriksen ble nummer fem i NM-klassen for tohjulsdrevne biler.

Drammenserne Morten Andre Brenna og Tom Erik Ramfjord, som også er kjent for å produsere motorsportfilmer for GalskapMotorsport.com, deltok i klassen for utrimmede Volvo-biler. Her ble de nummer åtte i klassen.


SJELDEN BIL: Knut Harald Henriksen i sin Suzuki Ignis S1600. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE