ANNONSE

PENT OVER KULEN: Anders Grøndal forteller at han ikke fikk til de beste hoppene på «Showkulen», og slakket heller av gassen for å komme seg trygt igjennom denne spektakulære bakketoppen. Seier ble det til slutt, med nesten syv sekunders margin.
ALLE FOTO: EDGAR DEHLI

Selvtillitboost for Grøndal på årets første sommerløp

Tok revansje fra fjorårets knepne tap til Frank Tore Larsen.


Simen Næss Hagen

 23.04.17, kl. 08:44
 29.04.17, kl. 21:16


ANNONSE
ANNONSE

 

HURUM: Hurumsprinten er blitt et sikkert vårtegn for lokale rallyfans, og har også vist seg å være ett av de mest attraktive løpene å kjøre for norske førere.

Lørdag ble arrangementet gjennomført knirkefritt på traseen mellom Klokkarstua og FIltvet på Hurumhalvøya, og «selvfølgelig nok» ble det lokal seier.

LES OGSÅ: Hurumsprinten fullbooket på under et døgn

Revansje

Denne gang til Anders Grøndal, som omsider har funnet formen etter en særdeles trøblete vintersesong.

– Det har vært utrolig moro på skogen. Alt fungerte perfekt i dag, og Roger (kartleser, journ.anm) sa det – det er lenge siden han har følt seg så trygg å sitte på, og ikke har jeg kjørt noe fortere tidligere i år enn nå.

Grøndal vant samtlige fartsprøver og slo til slutt sin lokale erkerival Frank Tore Larsen med en margin på 6,9 sekunder. En god revansje for drammenseren, som tapte tilsvarende duell i fjor med bare 0,8 sekunders margin.

– Dette betyr selvfølgelig mye for selvtilliten, dette her. Jeg fikk høre fra flere at de hadde sett den «gamle Grøndal» der ute, og det varmer å høre.

LUFT UNDER VINGENE:
Frank Tore Larsen i luftig svev under Hurumsprinten.

1,3 sekund fra rekorden

Konseptet Hurumsprinten er kompakt og effektivt, hvor én etappe kjøres tre ganger. Og jo mer man får kjørt, jo bedre kan man veien - og bedre blir grepet. Men det ble dessverre ingen etappe-rekord i år, en tid Grøndal satte i fjor på 3:02,7 på den 5,05 kilometer lange etappen.

– Alle tre rundene gikk egentlig bra, men veien ble litt oppkjørt på siste turen slik at de andre bilene lager litt andre spor enn det vi selv liker å kjøre på det - så jeg klarte dessverre ikke ta etapperekorden min fra i fjor, sier Grøndal, som hadde en bestenotering på 3:04,0 i år.

Frank Tore Larsens bestetid var bare 1,9 sekunder, så det var åpenbart at seierskampen stod mellom de lokale førerne i hver sin Ford Fiesta R5.

I GRØFTA: Ikke alle kom i mål.

Godt kjørt av Lien

Totalt var det 80 påmeldte førere, og 72 av dem fikk stilt til start.

Men det var åpenbart at mange slet med å få bilene sine til å fungere etter vinterens avbrekk, for totalt 13 av 15 biler måtte bryte med tekniske problemer, mens to av bilene kjørte av ved en populære showkulen midt på etappen.

En som imidlertid så ut til å få bilen sin til å fungere, var Tom Kristian Lien, som hadde børstet støvet av sin legedanriske VW Golf KitCar. Det ble en 5. plass totalt for Hokksund-mannen, og suveren klasseseier i nasjonal klasse.

Imponerte gjorde også Thomas Andre Imingen fra Hokksund, som med ny kartleser og friskt mot klinte til med en 4. plass totalt i sin Subaru Impreza, kun slått av de mer trimmede R5-bilene.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE