ANNONSE

FORNØYD: Cathrine Bergan (i midten) fra Drammen fortalte at hun hadde hatt en drømmedag. Her sammen med Anders Grøndal og Molly Pettit.
TEKST OG FOTO: Jan Arne Dammen

Seiersrunde med Anders Grøndal

«Mountain Rally Rullestol» ble i år arrangert for tredje året på rad ved Haglebu Fjellstue.


Redaksjonen

 27.06.19, kl. 11:14
 02.07.19, kl. 17:05


ANNONSE
ANNONSE

 

SIGDAL: I år var det Morten Djupvik fra Stiftelsen VI som holdt åpningstalen.

Målet med «Mountain Rally Rullestol», er å inspirere til naturopplevelser, samtidig la deltagerne få prøve seg på å komme seg ut i terrenget.

Her er det viktig med riktige hjelpemidler, noe flere leverandører bidrar med.

Morten Djupvik og Mats Bjerknes Foto Jan Arne Dammen .JPGHOLDT ÅPNINGSTALEN: Morten Djupvik (F.V.), fra stiftelsen VI holdt i år åpningstalen. Her sammen med Mats Bjerknes, som hadde med seg sin spesialbygde Nissan 350Z. 

Like muligheter

Mats Bjerknes, som er den eneste i verden som kjører bilcross med joystick, holdt et inspirerende foredrag om veien til bilcrossporten. Han hadde med seg sin spesialbygde Nissan 350Z med 280 hk.

En bil som faren hans har bygd og som imponerte alle, ikke minst Morten Djupvik.

Bilen Til Mats Bjerknes Foto Jan Arne Dammen .JPGSPESIALBYGD: Bilen til Mats Bjerknes er en spesialbygd Nissan 350Z med 280 hk. 

- Stiftelsen VI jobber for å gi funksjonshemmede like muligheter til et fullverdig liv, sier Morten Djupvik. Videre forteller han:

 - VI skal bidra til at flere funksjonshemmede opplever høyere livskvalitet, forbedret helse, økt mestringstro og mer sosial kontakt.

LES MER: Ny NM-triumf for Grøndal

Krevende

Først ut for å teste løypa var rallykjøreren Anders Grøndal som syntes løypa var krevende for rullestoler. Desto mer imponert ble han av alle kjørerne som gav gass med remmer og tøy som kunne holde.

Det ble kjørt på idealtid, og kåret vinnere i forskjellige klasser. Premien er å få være med en runde i rallybilen til Grøndal. 

Mountain Rally Rullestol er et fantastisk arrangement som jeg liker å være med på, forteller Grøndal. Videre beskriver han det å følge med fra start- og målområdet som utrolig gøy.

LES OGSÅ: Anders Grøndal selger legendarisk WRC-rallybil

- Å følge med på spenningen og sitringen, for så å se den enorme gleden når deltagerne kommer i mål etter å ha mestret løypa, det er så moro, forteller Grøndal. Og fortsetter:

- Det gir meg mye å kunne bidra med det jeg kan, sier han og starter opp bilen for å gi vinnerne i de forskjellige klassene ett minne for livet.

Anders Grøndal i en uvant doning Foto Jan Arne Dammen .JPGUVANT: Anders Grøndal i en uvant doning.

- En drømmedag

Vinneren av «Årets råtass» ble Cathrine Bergan fra Drammen, som virkelig ga full gass.

- Jeg har virkelig hatt en drømmedag med mye fart og spenning. Dette var helt rått å være med på, forteller Bergan entusiastisk. 

Cathrine Bergan kåret til Årest råtass. Foto Jan Arne Dammen .JPGVANT: Cathrine Bergan ble kåret til årest råtass.

Videre sier hun at det er artig å prøve andre rullestoler enn den hun bruker til vanlig.

- Jeg kan ikke huske at jeg har vært så gira på lenge, og det å få sitte på Anders Grøndal gav ett enormt adrenalinkikk, smiler hun. Bergan synes det er utrolig sporty av Grøndal å stille opp.

Cathrine Bergan i Anders i bilen. Foto Jan Arne Dammen.JPGFULL FART: Cathrine Bergan og Anders Grøndal i bilen. 

LES OGSÅ: Anders Grøndal historisk (igjen) med sitt 15. NM-gull

- Det gir hvert fall meg mye glede og motivasjon, understreker hun og påpeker at hun allerede gleder seg til neste år.

Da adrenalin-nivået hadde senket seg, så var det konsert med artisten Lars Erik Blokkhus som fikk sette et energisk punktum på programmet. 

Pituett med Anders Grøndal Foto Jan Arne Dammen .JPGI SITT ESS: Piruett med Anders Grøndal.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE