ANNONSE

FERSK DUO: Fredrik Åhlin (t.h.) er den første rallyføreren utenom det norske mesterskapet som Torstein Eriksen gjør kartleseroppdrag for.
Foto: Border Counties Rally

Seier i første løp med ny bil og ny rallyfører for Eriksen

Torstein Eriksen fortsetter å leve ut kartleserdrømmen utenfor Norges grenser.


Simen Næss Hagen

 19.03.17, kl. 15:56
 27.03.17, kl. 05:10


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Ved siden av rallyprosjektet med barndomskamerat Frank Tore Larsen, har Steinberg-gutten Torstein Eriksen mer enn nok å henge fingrene i om dagen.

Fra å ha jobbet som weather crew for Fords fabrikkteam i Rally-VM I Mexico, bar det rett til Skottland for årets første runde i det britiske mesterskapet sammen med svenske Fredrik Åhlin.

LES OGSÅ: Har ofret alt for motordrømmen

Svensk notesystem

Og det ble jackpot på første forsøk. Gutta kjørte nemlig inn til totalseier i første løpet i et nasjonalt mesterskap som anses å være blant de tøffere i Europa.

– Du skulle visst hvor mye energi det går med på å si «höger 4» i stedet for «fire høyre», når det går veldig fort, erkjenner kartleser Torstein Eriksen overfor Drammen Live24, som har måttet tilpasse notene sine til det svenske systemet til Fredrik Åhlin.

Godt samarbeid

Men livet som kartleser på heltid har gitt ham nye utfordringer, deriblant en satsing i det britiske mesterskapet med Åhlin. Og da smaker det ekstra godt med seier på første forsøk.

– Vi hadde en plan hele helgen om å kun å tenke på oss selv. Vi åpnet steinhardt og fikk en god åpning på samarbeidet. Vi skjønte etterhvert at dette tempoet kunne holde til en bra plassering. Før de siste tre etappene hadde vi bygd opp en ledelse på over 20 sekunder, så fokuset ble endret til å ikke gjøre feil og bare fortsette med god flyt, oppsummerer Eriksen.

Sliten

Han innrømmer at all reising tærer på til tider, men utbyttet gjør det verdt det for 26-åringen.

– Jeg er veldig sliten nå etter to uker med intenst arbeid, men med M Sport-ledelse i WRC og nå leder vi BRC må jeg si at det har vært to svært vellykkede uker på jobb, sier han.

LES OGSÅ: Opplever VM-drømmen med fabrikkteam


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE