ANNONSE

SER FRAMOVER: Anders Grøndal var optimist før Rally Sweden, selv om det gikk skeis til slutt. Likevel har ikke drammenseren mistet håpet om å få godfølelsen tilbake sammen med bilen.
FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO

Revansjesugen og optimistisk etter marerittstart på sesongen

De lokale oddsene etter årets resultater peker heller mot Frank Tore Larsen enn Anders Grøndal før helgens NM-runde, men sistnevnte beholder troen og optimismen.


Simen Næss Hagen

 24.02.17, kl. 15:00
 02.03.17, kl. 11:00


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/RØDBERG: For farta til Anders Grøndal har ikke vært til å kjenne igjen denne vinteren. Opp til flere sekunder på kilometeren saktere enn de raskeste vitner om at han har hatt mye å stri med. Til helgen kjøres den tredje NM-runden, og den siste på snø, da Numedalsrally flagges igang ved Rødberg lenger nord i fylket.

Spesielt har Grøndal ikke lagt skjult på store tekniske problemer med bilen, samtidig som det har påvirket psyken inne i rallybilen.

– Når du føler at du ikke spiller på lag med bilen, så må du konsentrere deg så mye med å holde bilen på veien, og da blir det vanskeligere å få med seg alt hva kartleseren sier, som igjen gjør det vanskeligere å kjøre fort, og da blir det en ond sirkel, sier Grøndal.

– Kommer meg igjennom dette

Både Sigdalsrally og Rally Finnskog gikk sakte for Ford-føreren sammenliknet med konkurrentene. Og problemene toppet seg i VM-runden å Sverige, faktisk var det såpass vanskelig for Grøndal at han like gjerne valgte å trekke seg ut av løpet.

Flere deler er skiftet ut på bilen, men drammenseren ønsker ikke å fortelle hvilke deler som skal ha vært problemet. Men han er klar på at det har vært tekniske problemer som har ført til de dårlige resultatene.

– Det er klart at de raskeste kjører veldig fort, og både Eyvind (Brynildsen) og Frank Tore har nok tatt noen steg. Men når jeg ser bakover på resultatlistene, så er de svakere bilene nærmere meg enn før, og det skal det ikke være. Jeg kan ikke ha blitt så mye dårligere sjåfør over natta. Og jeg har vært igjennom vanskelige perioder i karrieren før, så jeg kommer meg nok igjennom dette også, innrømmer 32-åringen.

LES OGSÅ: Grøndal trekker seg etter store bilproblemer

SLITER: Bilen har ikke spilt på lag med Anders Grøndal og Roger Eilertsen, her fra den første fartsetappen i Rally Sweden for to uker siden. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO)

Optimist

Han fikk ingen like optimal test som ønsket før løpet, men er evig optimist etter utskiftingene på bilen.

– Jeg har ingen grunn til å ikke ha troen. Jeg har godt humør og har god motivasjon, og jeg skal gi full gass så lenge jeg føler jeg er venn med bilen. Men det er veldig, veldig høyt nivå på startfeltet i helgen, så det er klart at man må virkelig satse skal man henge med, sier Grøndal.

Den andre lokale duoen, Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen, har hatt en heller bedre start på sesongen med 2. plass i Sigdalsrally og 4. plass i Rally Finnskog. De ligger på 2. plass i NM, 10 poeng bak leder Brynildsen og 30 poeng foran Grøndal og Mads Østberg på delt 3. plass. Sistnevnte har kjørt ett løp, Rally Finnskog, og totalvant det.

Britisk kartleserprosjekt

Men for kartleser Eriksen blir 2017-sesongen ekstra spennende. Tidligere denne uka ble det klart at han skal være med i det britiske mesterskapet (BRC) sammen med svenske Fredrik Åhlin i en Skoda Fabia R5, som har vist seg å være blant de beste bilene i denne klassen. Opplegget skal ikke kollidere med NM-satsingen med barndomskompisen, og er et ledd i prosjektet Eriksen har med å leve 100 prosent som kartleser. 

– For meg er det viktig å kunne kombinere kartlesing for Fredrik sammen med jobben jeg gjør for Frank Tore og Larsen Motorsport. Fredrik kjenner godt vennskapet mellom Frank Tore og meg etter åtte år sammen, så jeg setter veldig pris på at han har forståelse for dette. I år er det kun én løpshelg som kolliderer med NM og BRC, og vi finner en god løsning for denne helgen, sier Eriksen.

GOD SESONGSTART: Med sterkt startfelt har Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen vist godt tempo, og Steinberg-duoen går for minst en pallplass i Numedalsrally denne helgen. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO)

26-åringen fra Steinberg legger ikke skjul på at denne satsingen blir en spennende utfordring for ham som kartleser, spesielt med tanke på det britiske mesterskapet.

– Mesterskapet ser veldig interessant ut. Jeg har veldig sansen for å lese på våte grusveier, men jeg har ikke så mye asfalterfaring, så dette blir en skikkelig utfordring meg. Nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på dette, sier han.

LES OGSÅ: Har ofret alt for motordrømmen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE