ANNONSE

TIL TOPPS: Martinius Stenshorne vinner siste løpet og dermed WSK Masters Series sammenlagt.
FOTO: PRESSEFOTO

Norske bilsportprofiler med hyllest til 12 år gamle Martinius

Tar av seg hatten etter at 12 år gamle Martinius Stenshorne fra Hokksund vant den prestisjefylte WSK Super Masters-serien i Italia.


Simen Næss Hagen

 09.04.18, kl. 21:22
 16.04.18, kl. 15:25


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER / ITALIA: For nettopp Italia er et attraktivt stoppested for unge, håpefulle som vil ta et steg videre i en bilsportkarriere - som gjerne starter med gokart.

Suksesshistoriene til både Dennis Olsen og Dennis Hauger begynte blant annet i Italia, og nå er det nok en nordmann som knuser konkurrentene i det langstrakte middelhavslandet.

Martinius Stenshorne fra Hokksund, sønn av rallylegenden Martin Stenshorne, har de siste årene vist gode takter oppi gokarten, og nå pyntet han på CVen sin med karrierens kanskje hittil største bragd ved å vinne både finaleløpet og dermed sammenlagtseieren i Mini-klassen i WSK Super Masters Series.

FOTO: PRESSEBILDE

Tøff konkurranse

– Jeg er utrolig stolt over denne sammenlagtseieren. Det var spennende, og konkurransen i vinter har vært kjempetøff. Men det holdt til slutt, og nå er jeg bare så glad, sier Martinius Stenshorne i en pressemelding, etter han slo samtlige 33 andre konkurrenter i finalen.

Denne triumfen har ikke gått upåaktet hen i bilsportmiljøet.

Stian Sørlie, kanskje den største racingprofilen i Norge gjennom 2000-tallet, er mektig imponert over at Norge fortsetter å produsere gokartførere av høyt internasjonalt nivå i såpass ung alder.

– Dette er utrolig bra og vi ser nok helt klart en ny Dennis Olsen eller Hauger på gang her. Han er selvfølgelig veldig ung fortsatt og det er en veldig lang vei å gå. Så nå må han bare forsette å vinne, sier Sørlie.

Han nevner nettopp Hauger som et eksempel, og Hauger selv har fulgt med på 12-åringen - og selvfølgelig fått med seg seieren sist helg.

– Jeg syns det er dritkult. Han kjører på og viser resultater gang på gang. Det blir spennende å følge han videre, og spesielt hvordan han vil ta det i en stor kart neste år, sier Hauger.

LES OGSÅ: Drømmedebut for Marcus (17) i GT4

Inspirasjon for flere unge

Tidligere racing- og rallyprofil og nå ekspertkommentator i Formel 1, Thomas Schie, hadde selv en stor karriere innen baneracing og er naturligvis glad for å se at det gror godt i den yngre generasjonen.

– Utrolig gøy at det er flere som kommer etter i fotsporene til de to Dennis-ene vi har hatt. Og det bør være inspirerende for flere, at det er mulig dersom man jobber seriøst, sier Schie.

Han vil dog være forsiktig med å dra en direkte Dennis-sammenlikning mot Martinius, men han er samtidig mektig imponert over det unggutten leverer.

– Jeg tror ikke det er så viktig å sammenligne dem. Det viktigste er at vi har førere som hevder seg i internasjonal karting. Martinius ser ut til å være veldig god til å kjøre i trafikk. Jeg har sett ved flere anledninger at han starter litt bak, men kjører seg opp og vinner heat og finaler. Det er en veldig god egenskap, mener Schie.

Stenshorne kjører for teamet Parolin, og Stian Sørlie tror dette er rett plass for unggutten å være i for å fortsette å kjempe om toppresultater.

– Det blir spennende å se hvor godt han har funnet plassen sin i et team som virkelig satser. Så her ligger alt til rette for nye topp resultater utover året, sier Sørlie.

LES MER OM MOTORSPORT HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE