ANNONSE

FOTO: PRESSEBILDE

Marcus Påverud (18) fortsetter å imponere i internasjonal GT4-racing

Racingtalentet fra Lier kjemper i teten av den såkalte PRO/AM-klassen etter helgas løp på Brands Hatch-banen i England.


Redaksjonen

 06.05.19, kl. 20:57
 16.05.19, kl. 10:15


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER/ENGLAND: Med en seier og en 2. plass gikk Marcus Påverud og hans tyske makker Luci Trefz opp til nummer to i PRO/AM-klassen i European GT4 Series på Brands Hatch-banen i England søndag. I det første løpet kjørte duoen sin Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4 inn til en flott 7. plass totalt, mens det ble 10. plass av 34 startende i løp nummer to.

- Jeg er veldig fornøyd med det første løpet, der vi var med i teten hele veien og jeg også klarte å holde vår hardeste konkurrent i PRO/AM-klassen, Gabriel Piana i BMW, bak meg de siste rundene og sikre klasseseieren, forteller Påverud.

- I det andre løpet lå vi også an til en plass blant de 5-6 beste totalt, men jeg klarte å pådra meg en straff og måtte kjøre gjennom pitlane og tapte 20 sekunder på det. Luci klarte seg bra når han overtok bilen og kjørte inn til 10. plass totalt og 2. plass i klassen. Først og fremst er jeg irritert på meg selv for at jeg pådro meg en straff, for det burde blitt et nytt toppresultat også i det andre løpet, sier Marcus Påverud.

LES OGSÅ: Drømmestart for Marcus Påverud (18) på Monza-banen

Paul Ricard neste

Det er et strengt kjørereglement i GT4, og det er lite som unngår dommernes øyne. Marcus fikk straff for såkalt «abuse of track limits», med andre ord at han hadde kjørt utenfor banemarkeringene på det sted dette ikke var tillatt.

- Jeg forsøker alltid å kjøre disiplinert, og selv om jeg ikke helt forstår hvordan dommerne tolket reglementet denne gangen, kan jeg ikke skylde på andre enn meg selv, sier den unge racing-kometen. 

Totalt sett ble helgen på Brands Hatch tross alt veldig bra.

- Jeg tror ikke at det er andre nordmenn som har stått på seierspallen to ganger samme dag på denne legendariske banen, så alt i alt må jeg si meg fornøyd.

Nå gjelder det bare å svelge skuffelsen fra løp nummer 2 og se fram til de neste rundene i mesterskapet på Paul Ricard-banen i Frankrike om fire uker.

Leipert-teamet hadde en god dag på Brands Hatch, for den andre bilen i teamet med Jan Kisiel og Max Koebolt kjørte inn til seier i det andre løpet. Mads Siljehaug, som er med på det norske bilsportlandslaget Team Norway sammen med Marcus Påverud, kjørte sin KTM X-Bow opp fra 33. startposisjon til en sterk 5 .plass i mål.

- Mads er en god kompis og jeg unner ham virkelig det resultatet etter en vanskelig sesongstart. Det er jo også ekstra moro at vi er to nordmenn som kan hevde oss helt i toppen i dette mesterskapet, sier Marcus Påverud.

LES OGSÅ: Marcus Påverud klar for GT4 European Series i Belgia


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE