ANNONSE

6.PLASS: Anders Grøndal endte på 6. plass under lørdagens rally.
ARKIVFOTO: SIMEN NÆSS HAGEN / DRM24

Ny dårlig dag på jobben for Grøndal i Rally Finnskog

Anders Grøndal måtte seg seg grundig slått av WRC-fører Mads Østberg i helgas NM-runde. Frank Tore Larsen henger imidlertid fortsatt med i svingene.


Redaksjonen

 29.01.17, kl. 10:23
 02.03.17, kl. 10:28


ANNONSE
ANNONSE

 

KONGSVINGER: Mads Østberg fra Asker og Bærum Motorsport er kongen av Finnskogen. Lørdag vant han KNA Rally Finnskog for sjette gang.

De to lokale førerne Frank Tore Larsen og Anders Grøndal fullførte på henholdsvis 4. og 6. plass sammenlagt, 0.40 og 2.11 bak vinneren.

Med andre ord nok en solid innsats av Steinberg-duoen Frank Tore Larsen og co-driver Torstein Eriksen, som fortsatt er å anse som amatører og kun ble slått VM-førerne på Finnskogen.

Verre er det altså med fjorårets NM-vinner Anders Grøndal som i likhet med Sigdalsrally ikke fikk ting til å stemme, og endte opp 2.11 bak vinneren sammenlagt.

LES OGSÅ:
Rask kjøring ga 2. plass for Larsen under Sigdalsrally

Tredje seier på rad

Ingen har vunnet KNA Rally Finnskog flere ganger enn Mads Østberg. Under årets andre NM-runde var han favoritt til å vinne løpet for sjette gang, og han innfridde da han vant løpet for tredje gang på rad.

Sammen med kartleser Ola Fløene avgjorde de løpet med fem sekunders margin på unggutten Ole Christian Veiby. 

– Vi har jobbet oss bra gjennom dagen. Vi har hatt litt problemer, men har ut fra forutsetningene kjørt optimalt hele veien. All honnør også til Veiby og Brynhildsen som har kjørt utrolig bra. Nå gleder jeg meg til VM-runden i Sverige, sier Østberg.

Han ble overraskende slått av unggutten Ole Christian Veiby på SS1. Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen klinte til med bestetid i sin Skoda Fabia R5. Men på de to neste etappene viste Østberg hvem som er eldst og overtok ledelsen. 

Thriller

Etter tre etapper ledet Asker og Bærum Motorsport-føreren med 10,5 sekunder på Veiby, som kjører for KNA Solør. Eyvind Brynhildsen fra NMK Varna og hans svenske kartleser Anders Fredriksson fulgte 0,7 sekunder bak Veiby i sin Ford Fiesta R5.

Etter service ble SS4 strøket av sikkerhetshensyn, og det skulle dermed holde hardt for Veiby og Brynhildsen å hente inn ledelsen Østberg hadde opparbeidet seg. Men begge gjorde det de kunne og vant hver sin etappe. Men de lyktes ikke å frarøve Østberg hans sjette Finnskog-seier. 

Kampen om andreplassen ble imidlertid en thriller av de sjeldne. Til slutt skilte det ikke mer enn fattige tre tideler i Veibys favør, som dermed leverte sitt beste resultat i NM-sammenheng. Med bare fem sekunder opp til Østberg, kan hjemmefavoritten være meget fornøyd med dagen. Det er lenge siden vi har opplevd en så jevn og spennende NM-runde. Kun 5,3 sekunder skilte altså de tre første førerne.

Solberg brøt

Mange hadde forhåpninger om at Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud skulle blande seg inn i seierskampen, men de måtte kaste inn håndkledet etter SS2 på grunn av girkassehavari.

I klassen for internasjonale tohjulsdrevne biler var Steve Røkland, fra arrangørklubben KNA Kongsvinger, og hans britiske kartleser Tom Woodburn i ledelsen nærmest fra start til mål i en Peugeot 208 R2. Nærmest fulgte Lars Martin Stensbøl og Mads Ola Stensbøl, som i sin Renault Twingo R2 ble slått med ett minutt og 37 sekunder. Stensbøl-brødrene har fått en meget god start på NM-sesongen etter at de vant åpningsrunden i Sigdal.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift, virket det som om Søren Snartemo fra NMK Konsmo, med Arne Ingar Sulen fra NMK Hadeland i kartleserstolen, hadde full kontroll. Dermed fikk de revansje etter at de måtte bryte NM-åpningen i Sigdal. Bernt Kollevold, Asker og Bærum Motorsport, med Ove Johnny Andersen i høyrestolen, fulgte nærmest Snartemo.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler tok Edvall Martin Stenberg sin andre strake NM-seier. I sin Ford Escort RS 1800 utkjempet NMK Hadeland-føreren en spennende duell med Mats Peder Hvambsahl. I mål skilte det til slutt 3,8 sekunder i Stenbergs favør. 

Sammenlagt, topp 10, KNA Rally Finnskog 2017:

1. Mads Østberg/Ola Fløene, Ford Fiesta R5, 47:50.5
2. Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen, Skoda Fabia R5 +0:05.0
3. Eyvind Brynildsen/Anders Fredriksson, Ford Fiesta R5 +0:05.3
4. Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen, Ford Fiesta R5 +0:40.7
5. Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov, Škoda R5, +1:00.8
6. Anders Grøndal/Roger Eilertsen, Ford Fiesta R5, +2:11.0
7. Christian August Selmer/Anita Christine Selmer, Ford Fiesta R5, +3:17.0
8. Marius Aasen/Veronica Engan Subaru Impreza STI, +3:53.0
9. Søren Snartemo/Arne-Ingar Stulen, Mitsubishi EVO Vl, +4:07.5
10. Steve Røkland/Tom Woodburn, Peugeot 208 R2, +4:29.1


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE