ANNONSE

PÅ VEIEN IGJEN: Anders Grøndal har fått ny Ford Fiesta R5, her fra Hurumsprinten med sin gamle som ble vraket i Rally Hedemarken.
ARKIVFOTO: EDGAR DEHLI

Kronerulling i Tyskland sikret deltagelse i Rally Lausitz for Grøndal

Den nye bilen til Anders Grøndal ble klar i 12. time, og får i helga prøve seg i rally i det gamle Øst-Tyskland.


Redaksjonen

 03.11.18, kl. 11:44
 09.11.18, kl. 09:12


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/TYSKLAND: Drammenseren Anders Grøndal har hatt en fantastisk sesong i 2018 med NM gull både i rally og bakkeløp. Men i den siste NM runden dro Anders og kartleser Roger Eilertsen av veien i stor fart med teamets Ford Fiesta R5 Valvoline og bilen fikk store skader.

Det så derfor ikke ut til at Anders og Roger kunne avslutte sesongen slik de pleier med å kjøre det populære Lausitz Rally i Tyskland - et løp hvor Grøndal står bokført med fire totalseire og et brutt løp etter debuten i 2013.

(FOTO: PRIVAT)

LES OGSÅ: 
Grøndal etter krasjen: – Det blir «bare» et karosseribytte

Kronerulling

Anders Grøndal har blitt godt kjent og populær i Tyskland, spesielt i området hvor løpet går som geografisk er i gamle Øst-Tyskland. Arrangøren og ivrige rallyfans satte derfor i gang kronerulling i Euro, og fikk inn en god sum som gjorde at teamet ikke kunne si nei til å delta.

Det var bare en hake - det forutsatte at rallybilen ble klar hos M Sport i England. Bilen ble imidlertid ferdig i 12. time, og fraktet rett fra England til Tyskland.

- Lakken er knappest tørr. Det blir spennende om alt på bilen fungerer som det skal etter krasjen, opplyser teamet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Anders sikret sitt 14. NM-gull - og Molly leverte pang-debut!

Skarp konkurranse

Rallyet Grøndals første etter smellen i Rally Hedemarken, og kjøres med fire etapper fredag kveld og seks etapper lørdag.

- Det blir tøff konkurranse da det er hele 90 biler til start med førere fra 11 nasjoner. Og i toppklassen R5 hvor Anders og Roger kjører et det 11 biler. I fjor hadde Anders en fantastisk fight med den mange ganger Tyske mester Matthias Kahle som også har vunnet Lausitz Rally fire ganger. En annen spennende utfordrer er raske Fabian Kreim som har vist høyt tempo i årets Europamesterskap, uttaler team Grøndal. 

Andre Norske lag som stiller til start er Arnt Gustav Olsen og Rune Eilertsen, Ford, Bjørn Bækkevold og Dyre Erling Fredriksen, Mitsubishi, Lars Martin Stensbøl og Mads Ola Stensbøl, Peugeot, Kenneth Trysnes og Kjell Olsen, Subaru og Rune Kittilsen og Pål Kittilsen, Volvo.

LES OGSÅ: Tidsdrama etter klassisk kniving mellom Grøndal og Larsen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE