ANNONSE

2. PLASS: Bare Eyvind Brynildsen var raskere enn Frank Tore Larsen (høyre) og Torstein Eriksen, som endte 23 sekunder bak og dermed er med i kampen om NM-medaljer igjen.
FOTO: MORTEN KRISTIANSEN LARSEN / KL MEDIA

Klatrer i Rally-NM etter sterk andreplass

Frank Tore Larsen sikret viktige NM-poeng, mens helgen endte med sjelden avkjøring for Anders Grøndal.


Simen Næss Hagen

 18.06.17, kl. 14:19
 25.06.17, kl. 19:10


ANNONSE
ANNONSE

 

BJØRKELANGEN: Steinberg-duoen Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fikk en noe krevende start på NM-løpet Aurskog-Høland Rally ved Bjørkelangen, men gutta satte opp tempoet da etappene forflyttet seg fra korte jorde-etapper til lengre skogsetapper.

Og mens to av hovedkonkurrentene fikk problemer, så Ford-føreren som gjedda i sivet og klatret på resultatlista. Hovedrival Eyvind Brynildsen var intet å gjøre noe med, men andreplassen føltes likevel som en liten personlig seier for Larsen.

Opp på 3. plass

– Vi hadde ikke den beste starten på løpet og klarte ikke finne en ordentlig god flyt på de seks første korte etappene. Klarte å omstille til de lengre etappene fra SS7 og etter det var tempoet meget høyt, sier Frank Tore Larsen, som avsluttet løpet med en aldri så liten etappeseier på den én kilometer lange publikums-etappen like ved Bjørkelangen sentrum.

I mål var Larsen 23,1 sekunder bak Brynildsen og klatret nå til 3. plass sammenlagt i NM for firehjulsdrevne rallybiler med 76 poeng, 25 poeng bak Brynildsen. Dette gir pågangsmot til de to gjenstående NM-rundene etter sommeren.

– Jeg er fornøyd med andreplass etter den trege starten, og det ga oss viktige poeng som tar oss opp på pallen i NM-sammendraget igjen. Nå sikter vi mot seier i de to siste rundene for å klatre ytterligere, sier 26-åringen.

LES OGSÅ:
Reiste seg ved å knuse den svenske rallyeliten

Grøndal rullet

For den lokale rivalen Anders Grøndal endte løpet ikke like godt. 33-åringen viste imidlertid bra tempo innledningsvis og beviste at det nå kun er føreren og ikke bilen det står på etter et halvår hvor han har problemer med å bli venn med bilen.

Men bakdiffen spilte Grøndal et puss etter den sjette etappen, og på SS11 gikk det galt da han fikk en overstyring, skled av veien og rullet tre runder. Bildene viste etterpå at bilen hadde klart seg tilsynelatende godt etter en såpass avkjøring, men med denne rullingen var både løpet og NM-ledelsen kjørt for Grøndal.

– Vi fikk problemer med bakdifferensialen på SS6 i dag, og det gjorde bilen vanskelig å kjøre. På SS11 låste den seg helt, som førte til en rulling. Alt er bra med oss, fysisk i alle fall, skrev en skuffet Grøndal på sin Facebook-side hvor han la ved video av rullingen.

LES OGSÅ:
Spenning til siste slutt mellom Grøndal og Larsen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE