ANNONSE

FOTO: PRIVAT

Klasseseier for Marcus Påverud i Lamborghini-debut

18-åringen fra Lier var den yngste føreren til start på den spanske Formel 1-banen, men imponerte alle med en profesjonell innstilling og uhyre sterk kjøring.


Redaksjonen

 10.09.18, kl. 11:06
 25.09.18, kl. 21:00


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER/BARCELONA: Marcus Påverud debuterte i Lamborghini Huracan Super Trofeo og gjennomførte sitt første 24-timers løp i Barcelona søndag. Det hele endte med klasseseier i SPX-klassen og en imponerende 8. plass totalt av 48 startende biler.

- Det var en fantastisk opplevelse å gjennomføre dette løpet med klasseseier og en sterk totalplassering, men etter drøyt seks timer i bilen det siste døgnet må jeg innrømme at jeg ikke er så veldig sugen på bilkjøring akkurat nå. Det ble en tøff utfordring rent fysisk, spesielt fordi vi i første del av løpet hadde problemer med dårlig luft og høy varme inne i bilen.

Påverud slet med kraftig hodepine etter den første timen i bilen og trodde nesten han ville få problemer med å gjennomføre. Det ble imidlertid bedre etter hvert.

DEBUT: Dette var Påveruds første løp i en Lamborghini Huracan Super Trofeo. (FOTO: LEIPERT MOTORSPORT)

Klasseseier

Marcus kjørte 24 timersløpet sammen med Morgan Haber fra Australia, Anthony Lambert fra Belgia og Harald Schlotter fra Tyskland. Tidlig søndag morgen noterte han en rundetid som inntil da var den beste i teamet, med 1.50.32.

- Jeg hadde noen runder der jeg virkelig klarte å kjøre effektivt og raskt, og trodde lenge det skulle holde som beste rundetid på bilen. Men Morgan Haber klarte å slå den med noen få hundredeler på sitt siste kjørepass. Nesten litt «surt» at han klarte det, men hovedsaken var at hele teamet leverte sterk innsats, sier Marcus.

En KTM X-BOW fra det østerrikske teamet True Racing hadde en stor fordel ved å kunne fylle mer drivstoff ved hvert depotstopp og dermed kjøre lengre pass enn Lamborghinien til Leipert Motorsport.

- Det var en stor fordel, og derfor ble ikke seiersmarginen på mer enn drøyt fire minutter, selv om vi kjørte vesentlig raskere rundetider. Vi hadde 24 depotstopp, mens KTM`en klarte seg med å stoppe 16 ganger, så dermed ble det jevnt helt til den siste halvtimen. Heldigvis fungerte vår bil helt problemfritt til vi fikk målflagget, sier Marcus Påverud.

Åttende plass

Leipert Motorsport med Marcus Påverud og teamkameratene i Lamborghini Huracan Super Trofeo vant SPX-klassen og ble nummer 8 totalt med 649 runder.

Marcus har bare noen få dager å komme til hektene igjen før han igjen sitter i en racerbil. Allerede kommende helg skal han kjøre mesterskapsfinalen i GT4 European Series på Nürburgring i Tyskland, der treningen starter på fredag.

- Et par dagers hvile vil nok sørge for at jeg får tilbake kjørelysten, sier Marcus Påverud.

LES OGSÅ: Marcus (18) får Lamborghini-muligheter som belønning


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE