ANNONSE

TRILLER IGJENNOM: Anders Grøndal sliter med å bli trygg på bilen, og fastslår at det er noe alvorlig galt, og skal nå få hjelp til å finne ut hva som har gått galt med bilen. Teamet har jobbet dag og natt, uten å finne en årsak.
FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO

Grøndal trekker seg etter store bilproblemer

Drammenseren forstår ikke hva som har skjedd med bilen siden sesongstart.


Simen Næss Hagen

 11.02.17, kl. 08:24
 02.03.17, kl. 10:55


ANNONSE
ANNONSE

 

SVERIGE: Tendensene har vært de samme gjennom de to første NM-rundene, og i den svenske VM-runden viste bilproblemene seg for alvor for Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen.

Problemet med problemet er at Grøndal selv sliter å sette fingeren på hva som konkret er galt.

– Noe er det, men jeg vet ikke. Det må være noe teknisk. Bilen er helt umulig å kjøre, sier Grøndal til DRM24.no.

LES OGSÅ:
Ny dårlig dag på jobben for Grøndal under Rally Finnskog

Hjertet i halsen

Faktisk så galt at Grøndal regelrett trakk seg fra det som skal være årets store høydepunkt. Helt siden 2004 har Rally Sweden vært fast innslag for 32-åringen. I år holdt det med en dag.

– Rally skal være gøy. Dette er ikke gøy. Jeg kjører med hjertet i halsen og har null kontroll på bilen. Da kan man ikke drive å kjøre, sier Grøndal.

Sparer utgifter

Ved å trekke seg fredag betyr det at han også sparer mye dekk- og bensinpenger. Førerne er pålagt å kjøpe dette av arrangøren, men Grøndal kunne få dette refundert. Det kan fort være snakk om godt over 100.000 kroner i sparte utgifter.

Men Grøndal er mest fortvilet over hva som skjer på skogen.

– Jeg kan umulig ha blitt en så dårlig sjåfør over natta. Så her er det noe alvorlig galt, teknisk, uten at vi klarer å finne ut hvorfor, sier han.

Grøndal kjempet i 2013 om seieren i WRC 2-klassen, selv i en Gruppe N-bil, og i fjor var han bare få sekunder fra pallen i den nest gjeveste klassen i rally-VM.

SPENT: Anders Grøndal før start på Rally Sweden, vel vitende om at bilen kunne bli et problem i VM-runden. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO)

Startet greit

Rallyfabrikken til Ford, M-Sport, skal ta en nærmere kikk og finne ut hva som er feil. For resultatlistene løy ikke. Fra å kunne være enn kandidat til å kjempe om pallplasser, måtte Grøndal kjempe for å unngå å være under topp 10 av de 13 startende i klassen.

Etter en grei 5. plass og 6. plass på SS1 og SS2, gikk det nedover for Ford-føreren, og til første service etter fire fartsprøver sa han stopp.

LES OGSÅ: Rask kjøring ga 2. plass for Larsen i Sigdalsrally

Lover å kjempe tilbake

På sin Facebook-side skrev han denne meldingen til sine venner og følgere:

Det ble dessverre brutt løp for oss i den svenske VM runden. Teamet dro til løpet selvsikre på at vi hadde funnet en løsning på problemene vi har hatt så langt i vinter. Men det viste seg fort at vi fremdeles er et stykke unna. Dette er en av de tyngste periodene jeg har vært med på som utøver. Jeg vet jeg kan, men bilen lystrer ikke mine kommandoer. Vi kjører prøvene med hjertet i halsen og det går ikke spesielt fort. Jeg vil takke teamet for at de står på 110% hele tiden. Sammen skal vi tilbake og vinne løp! 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE