ANNONSE

GOD HØSTSESONG: Frank Tore Larsen har lagt en dårlig vintersesong bak seg, og avsluttet med seier i de to siste NM-løpene.
FOTO: JOSEF PETRU

Lokal suksess i NM-finalen i rally

Frank Tore Larsen kjører raskere enn noen sinne. Anders Grøndal tok sitt 12. NM-gull i karrieren.


Simen Næss Hagen

 24.09.16, kl. 19:43
 02.03.17, kl. 10:29


ANNONSE
ANNONSE

 

HAMAR: Frank Tore Larsen kjører raskere enn noen sinne. Anders Grøndal tok sitt 12. NM-gull i karrieren.

De kjørte forsåvidt hvert sitt løp, Larsen og Grøndal. Men på resultatlisten så var det førstnevnte som kunne strekke armene i været og juble.

Dobbeltseier

Ikke nødvendigvis bare for seier, men for Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen, så har de avsluttet sesongen på en adskillig bedre måte enn den startet. De åpnet sesongen med å bryte to NM-løp, men avsluttet med seier både i Telemark og nå på Hedemarken.

– I mine øyne ganske to overbevisende seire. Mest fordi kjøringa stemmer bedre enn noen sinne, og vi klarer å gjennomføre ting vi er blitt bevisste på. Samtidig er notene også på et svært høyt nivå nå, sier Frank Tore Larsen til DRM24.

Hvordan sammenlikningsgrunnlaget mot rival Grøndal var denne helgen, vil være vanskelig å konkludere noe med. For Grøndal skulle sikre NM-tittelen ved kun å fullføre løpet, og ga derfor ikke alt for enkeltseier.

– Hvor mye Grøndal kjørte "safe" kontra vårt tempo, har jeg ingen forutsetninger for å mene noe om, men jeg er sikker på at vi hadde et vinnertempo uansett om flere ville vært med og kjempet om seieren, sier Larsen.

Med en amputert NM-sesong ble det bare en 6. plass sammenlagt for Steinberg-guttene Larsen og Eriksen.

Klar melding fra teamet

26-åringen vant med totalt ett minutt og tre sekunder foran Grøndal. Geir Helge Frøslid tok tredjeplassen.

For Grøndal og kartleser Miriam Walfridsson var det å komme over målrampa som gjaldt. Å kjøre for seier var ikke noe tema.

– Det aller viktigste var å sikre NM-gullet. Det fikk jeg klar beskjed om fra Arve (Herstrøm, teamsjef) og Stein (far), sier Anders Grøndal.

– Forøvrig var det helt grei kjøring, det var ikke noe rolig gjennomkjøring dette. Men man bremser litt tidligere, og kjører kun midt i veien uten å ta de store sjansene. Også kan man aldri vite om det skjer noe med bilen, men i forkant byttet vi ut alt av deler som begynte å tære på levetiden, legger han til.


NORGESMESTER: Anders Grøndal kunne juble for sitt fjerde NM-gull i rally, og 12. NM-gull totalt i karrieren sammen med kartleser Miriam Walfridsson. (Foto: Privat)

Begge ønsker å satse i EM

Med sitt fjerde NM-gull i rally, og åtte NM-gull i bakkeløp, er det begrenset hva Grøndal har å bevise innenfor disse landegrensene. Og Frank Tore Larsen har også stabilisert seg godt i norgestoppen de seneste sesongene. Begge innrømmer nå at det er utlandet som er det store ønsket om neste steg bak rattet.

Men det var disse pengene, da.

– Vi tenker ganske løst foreløpig, men i utgangspunktet vil vi utvide EM-programmet, og kun kjøre løp i Norge som kan passe i kalenderen. Vi vil ikke gå på EM halvveis, men vi håper på tre-fire-fem EM-runder. Vi vet at steget er stort, og vi er ydmyke på at vi er et stykke unna vinnertempoet. Det er det ingen i Norge som er enda, sier Larsen.

Grøndal har forsøkt seg i flere år på å få til satsing på VM-kalenderen uten hell, og 32-åringen erkjenner nå at EM er det mest riktige å tenke for neste år dersom budsjettet går i orden

– Rally er jækla gøy, da, men det hadde vært moro å fått til noe mer i utlandet. Man trenger nye utfordringer med tanke på å holde motivasjonen oppe her i NM. EM er mye mer riktig for oss enn det VM er. VM blir rett og slett for stort og for dyrt, erkjenner Grøndal.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE