ANNONSE

FUKTIG SEIER: Det ble vått både under og etter løpet for Anders Grøndal og kartleser Marius Fuglerud på Bjørkelangen.
FOTO: NORGES BILSPORTFORBUND

Ny NM-triumf for Grøndal etter tett duell med Frank Tore Larsen

De to drammensførerne var i en klasse for seg under Aurskog-Høland-rally i helga, og Grøndal vant til slutt 6,8 sekunder foran rivalen etter ti fartsetapper.


Alexander Jansen

 02.06.19, kl. 13:57
 11.06.19, kl. 09:52


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Men det var kun millimetre unna å gå alvorlig galt for Grøndal, som på en av de tidligere prøvene lørdag bare var en hårsbredd fra å dundre inn i nærmeste trestamme. 

Drammenseren kom altfor raskt inn mot en sving på det glatte føret, dro delvis av veien og skled over en gressplan mens han skrelte barken av et par trestammer på ferden:

We had some luck at SS6.... Still we won the stage 😬

Publisert av Anders Pettit Grøndal Lørdag 1. juni 2019

- Flaks

Heldigvis holdt Grøndal hodet kaldt, og fikk med en god porsjon flaks bilen ut på veien igjen uten noen andre konsekvenser enn noen tapte sekunder og en trøkk i støtfangeren - og vant likevel fartsetappen.

Grøndal priser seg trolig lykkelig for det, med tilnærmet nybygget bil etter fjorårets krasj på Rally Hedemarken i september.

SKRELL: Slik så bilen ut etter utforkjøringen. (FOTO: PRIVAT)

Tett tidsdrama

Løpet gikk under svært tøffe forhold i regnværet med 60% grus og 40% asfalt. I kartleserstolen hos Grøndal satt Marius Fuglerud fra Lier, som med løpet fikk sin første total totalseier i NM i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline.

Grøndal vant 6 av 10 fartsetapper, og var på de fire andre nummer to. Argeste konkurrent var lokale Frank Tore Larsen, også han i samme type bil, som med Morten Erik Abrahamsen i kartleserstolen havnet totalt 6,8 sekunder bak. De to drammensførerne var i en klasse for seg blant de 60 startende.

- Dette var en herlig seier, sier Grøndal, som nå ligger på andreplass i NM-sammendraget.

Siste pallplass tok Kenneth Johnsrød og Dyre Erling Fredriksen som også kjørte Ford Fiesta R5. De var 52.8 sekunder bak Anders og Marius.

Bernt Kollevold fra Lierskogen vant forøvrig klassen for eldre firehjulsdrevne biler i sin Mitsubishi EVO9, og tok en sterk 4. plass totalt.

JUBLET FOR SEIER: Her er Team Grøndal etter at seieren var sikret.

BARE NESTEN: Frank Tore Larsen fra Steinberg ga Anders Grøndal kamp til døra.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE