ANNONSE

FOTO: PRIVAT

Historisk Grøndal hedret med «the double» på prisgalla

Anders Grøndal kunne hente sine to NM-gull for sesongen da Norges Bilsport Forbunds store prisgalla gikk av stabelen på Gardermoen i helga.


Alexander Jansen

 05.12.18, kl. 22:36
 13.12.18, kl. 15:43


ANNONSE
ANNONSE

 

MOTORSPORT: Ikke bare tok Grøndal NM-gull i rally og bakkeløp, han ble også historisk da ingen bilsportutøver uansett gren har flere NM-gull enn drammenseren.

I år ble NM-gull nummer 13 og 14 i rekken kapret - i tillegg har Grøndal fire NM-sølv og tre NM-bronse. Grøndal kjører i den raskeste klassen i Norge (R5), med teamets Ford Fiesta.

VELFYLLT PREMIESKAP: Mye edelt metall blant merittene til Anders Grøndal.

Avsluttet sesongen med krasj

Alt fra første løp i Sigdalsrally tok Grøndal og kartleser Roger Eilertsen kommandoen i rally-NM, og holdt trygg ledelse. NM-gullet var sikret førfinalen på Rally Hedemarken, da løpet ble årets nedtur med en kraftig krasj.

Høydepunktet for hele rallyteamet og Anders spesielt var totalseieren i Rally Sørland, som også farfaren vant i 1956,1957 og 1958. Grøndal hadde fra før flere klasseseire og har ledet løpet mange ganger, men først i år satt totalseieren - 60 år etter farfar.

Også i bakke-NM dominerte Grøndal og vant alle omganger i de to første løpene ved OL-akebakken på Lillehammer. Han sikret så NM-tittelen i Hof i Vestfold i lånt bil, da teamets bil var til reparasjon etter smellen på Hedemarken.

- Anders takker hele teamet med teamsjef og ikke minst hele servicegjengen som alltid har bilen i topp stand, uttaler Grøndal i en pressemelding.LES OGSÅ: Anders sikret sitt 14. NM-gull - og Molly leverte pang-debut!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE