ANNONSE

OPPFYLTE DRØMMEN: Og Torstein Eriksen leverte varene og vel så det i sitt første VM-løp med WRC-bil.
Foto: @World

Eriksen bestod WRC-prøven med glans

Tok sitt aller første poeng i det gjeveste rallymesterskapet i verden.


Simen Næss Hagen

 01.08.17, kl. 16:23
 10.08.17, kl. 00:22


ANNONSE
ANNONSE

 

FINLAND / NEDRE EIKER: Sist helg fikk Torstein Eriksen oppfylt den store barndomsdrømmen. Å være kartleser på det øverste nivået i rallysirkuset. Og ikke for hvem som helst.

Mads Østberg har et eget privatteam, men deltar likevel på like vilkår som de største gutta. Det vil si de aller beste bilene, og for anledningen på de aller raskeste fartsetappene i verden.

10. plass

Her skulle Steinberg-gutten Eriksen få i oppgave å lose Østberg gjennom finske rallyveier, over hundreveis av hopp i over 200 kilometer i timen.

– Jeg sitter igjen med et lite sjokk over hva jeg har fått være med på. Der og da er du i din egen boble og tenker ikke noe over hva du får være med. Samtidig er det flere ganger i helga jeg har tenkt på livet mitt, sier Torstein Eriksen, som fullførte til en 10. plass totalt sammen med Østberg.

LANGE HOPP: Mads Østberg og Torstein Eriksen hoppet langt, raskt og høyt flere steder. Blant annet satte de hopprekord med 50 meter på klassiske Ouninpohja. (FOTO: @WORLD)

Det betyr ett VM-poeng, men det kunne blitt mange mer. Hadde det ikke vært for punkteringen på lørdag, hvor de tapte nærmere tre minutter, så kunne de ha ligget høyere opp på totallisten.

Satte topptider

– Vi hadde vel seks-sju topp tre-tider. Og det er ganskje sjukt i det første løpet. Det beviser at det fungerte inne i bilen, sier Eriksen.

Tidlig lå de helt oppe på 3. plass totalt, men punkteringen og påfølgende skader medførte stort tidstap. Likevel gir det mersmak for Eriksen, naturlig nok.

De neste aktuelle løpene er Rally Spania og Rally Wales. Selv har ikke Eriksen hørt om han plukkes ut.

– Og jeg skal nok ikke spekulere i hvorvidt jeg kommer til å kjøre de løpene. Uansett hva som skjer, om noen andre hopper inn, så er 2017 uansett så vellykket for meg ved at jeg kan sette Rally Finland 2017 som min WRC-debut. Jeg er så utrolig takknemlig for å ha fått denne ene muligheten, uansett hva som skjer videre, sier Eriksen.

TUSENVIS AV TILSKUERE: I WRC-sirkuset er man superstjerne om man deltar i den øverste klassen, og mange-mange tusen kunne se Mads Østberg og Torstein Eriksen lose seg igjennom finske rallyskoger mot resten av verdenseliten. (FOTO: @WORLD)

Østberg-skryt

Mads Østberg ønsker heller ikke å kommentere valget av kartleser senere, men er likevel klar på én ting overfor DRM24:

– Jeg er veldig imponert over han. En utrolig god kartleser. Han leverte hele veien, og det er imponerende. Jeg hadde regnet med at han ville klare å gjøre jobben, men han presterte veldig bra. Det er ikke bare å hoppe inn på et så høyt nivå og levere slik han gjorde, sier Østberg.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE