ANNONSE

FULL GASS: Jarle Lippert har kjørt BMW M3 i mange år, og viste gode takter i Vikersundbakken - men nådde ikke helt opp denne gangen.
FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN / DRM24.no

En svevende åpning på bakkeløps-NM i Vikersund

Lokale førere bet godt fra seg i sesongåpningen ved skiflyvningsbakken.


Simen Næss Hagen

 29.04.17, kl. 17:47
 05.05.17, kl. 17:13


ANNONSE
ANNONSE

 

MODUM: Like sikkert som hestehoven og hvitveisen blomstrer når snøen forsvinner, så er det bakkeløps-NM i Vikersundbakken.

Denne tradisjonen står sterkt også blant lokale førere fra både rally og rallycross, og flere av dem målte krefter - og mot - i den første runden i bakkeløps-NM lørdag.

Vikersundbakken er kjent for lange svev, ikke bare fra folk med ski på beina, men inne på arenaen så er det også et gigantisk hopp for bilene. Og med over et tonn mellom ratt og hjul, så er svev mellom 30 og 40 meter langt og brutalt - og ikke minst spektakulært for publikum.

Se flere luftige svev i bildeserien her:

...

To 2.-plasser

Rent sportslig så ble det to 2. plasser å skrive hjem om for lokale førere. I klassen for tohjulsdrevne rallycrossbiler, imponerte liungen Erik Chr. Flaten i sin VW Polo, og ble nummer to, halvannet sekund bak klassevinner.

I klassen for firehjulsdrevne rally- og rallycrossbiler, ble veteranen Morten Bermingrud fra Krokstadelva nummer to, snaue fire tideler bak vinneren. Bermingruds nabo, Ole Kristian Temte, ble nummer fem i denne klassen, mens Øivind Finstad fra Røyken ble nummer åtte.

For tohjulsdrevne rallybiler så ble det også to lokale på pallen, men dessverre ikke på toppen. Tom Kristian Lien fra Hokksund, regjerende norgesmester i denne klassen, ble nummer to, mens Svelvik-mannen Jarle Lippert kjørte inn til 3. plass.

I tillegg var Frank Tore Larsen på plass, men ikke i konkurranse. Han kjørte i stede oppvisning med heldige premievinnere i en sponsorkonkurranse, som fikk sitte på med Steinberg-gutten rundt traseen.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE