ANNONSE

4. PLASS: Marius Bermingrud fra Vestfossen kjørte inn til en 4. plass under helgens EM-runde i Frankrike.
FOTO: BERMINGRUD RACING

Dramatisk EM-runde for Marius Bermingrud

Sist helg var Marius Bermingrud (19) gjennom nok en EM-runde på Lohèac-banen i Frankrike og det skortet ikke på verken spenning eller dramatikk.


Redaksjonen

 06.09.18, kl. 08:39
 25.09.18, kl. 21:00


ANNONSE
ANNONSE

 

FRANKRIKE/ØVRE EIKER: - Dette løpet i Frankrike er noe vi har sett frem imot hele sesongen av flere grunner. For det første har vi nå kjørt en halv sesong og har fått tid til å jobbe med justeringer på bilen før dette løpet. Noe annet som gjorde dette spesielt er at løpet kan skryte av sine 80.000 elleville tilskuere. Og jeg med min Ds3 var selvfølgelig populær», sier Marius.

Løpet fikk en knallstart og Marius kjørte sin beste omgang hittil i EM og satte en sterk 2. tid i første kvalifisering. Her snakker vi kun 0,02 sekunder opp til 1. plass og 1 sekund til 3. plass. De neste omgangene ble av den hardere sorten på banen.

- Det er om å gjøre å bruke minst mulig tid når du konkurrerer med alle på tid, og når nivået er så høyt, er det så du knapt kan blunke uten å falle ned en plass. Dermed var det surt å være med i knuffing i første sving og tape nesten to sekunder i både 2., 3. og 4.omgang, forteller han.

SAMMENSTØT: Et sammenstøt med en konkurrent gjorde løpet problematisk for Bermingrud.

Semifinalist

Etter 4. omgang klarte Marius å komme til semifinalen, noe kun de 12 beste gjør. Her får han nok en knallstart og kom ut av første sving som nr. 3.

- Jeg holdt plassen min med høyt trykk bakfra og i siste sving prøvde konkurrenten omtrent å dytte meg av banen, men jeg kom foran med fattige 50 centimeter. Det er utrolig lite når vi krysser målstreken med en fart opp imot 90 km i timen, forteller unggutten fra Vestfossen.

Pusteproblemer

Panikken traff han fort når han kjente det begynte å stikke i halsen og han ikke fikk puste. Sammenstøtet med konkurrenten hadde tettet eksosen slik at alt ble sendt inn i kupeen.

- Jeg visste jeg hadde veldig liten tid på å fikse bilen, så jeg ville prøve å kjøre ned til teltet. Jeg fikk ikke puste i det hele tatt og det svei i øynene. Jeg hoppet nærmest ut av bilen og visste ikke om jeg ville spy eller svime av, sier han.

Heldigvis fikk de tauet bilen fort til depotet og mekanikerne fikk skåret av det som dekket eksosen og åpnet den opp igjen.

Marius forteller at han la seg rett ut for å puste og var knapt seg selv igjen før tiden var inne for finale og han nok en gang satt i bilen på vei ut på startplaten.

UFATTELIG MORO: Bermingrud er fornøyd med egen innsats i Frankrike.

Imponerte 

I finalen tok han det veldig med ro i første sving, men kjørte alt han kunne etter det. Han setter med det sin beste rundetid. 

- Jeg tok meg selv i å gire opp på steder jeg før hadde bremset. Jeg klarte å kjøre forbi en annen innen vi kom til mål, og jeg hadde ikke bare kjørt min første finale i EM, men kommet på 4. plass foran alle de 80.000 tilskuere som var å så på oss, sier han.

Utviklingen til unge Marius Bermingrud denne sesongen har vært helt utrolig. Med en 18. plass i første løp etterfulgt av 9., 7. og nå 4. plass. Det er ikke vanskelig å forstå at han synes det er ufattelig moro å få oppleve at det går an - ikke bare å henge på, men kjøre fra noen av de store gutta. 

- Det er helt klart at med en motor som er 30 hester for svak, er det teamet som gir meg en bra bil gang på gang som gjør det mulig, sier han ydmykt.

- Hadde det ikke vært for teamet og sponsorene mine hadde jeg bare kunnet juble over plasseringer hentet hjemme på gutterommet på xboxen min, sier Marius.

LES OGSÅ: Marius Bermingrud (18) satser for fullt på rallycross-EM


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE