ANNONSE

SEIERSJENTA: Guro Majormoen kjørte fra alle konkurrentene i junior-finalen under det nordiske stevnet i Skien i helga, og tok dermed sin første seier.
ALLE FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO

Guro (16) fra Drammen tok sin første rallycross-seier

Drammensjenta Guro Majormoen tok sin første rallycross-seier under den nordiske rallycrossfinalen i helgen.


Simen Næss Hagen

 10.10.16, kl. 11:26
 02.03.17, kl. 10:29


ANNONSE
ANNONSE

 

SKIEN: 16-åringen fra Drammen kjører i juniorklassen, som riktignok var gjesteklasse og i så måte ikke telte i noe mesterskap. Men Majormoen viste god og stabil kjøring gjennom helgen i sin Peugeot 206, med forhjulsdrift og 1,6 liters motor.

– Å vinne i helgen hadde jeg egentlig ikke sett for meg. Men siden det var siste løpet denne sesongen, så hadde jeg lyst til å gjøre det bra. Jeg tok starten i finalen og holdt ledelsen helt inn til mål, sier Guro Majormoen til DRM24.no.

– Hva var oppskriften på seieren?

– Oppskriften er å kjøre så fort at de bak ikke klarer å holde følge, haha, er 16-åringens klare konklusjon.

God progresjon

Sesongen har vært spennende og innholdsrik for drammensjenta, og under det andre løpet denne sesongen ble hun nummer to. Siden har hun slitt blant annet med girkassen, men progresjonen har likevel vært bra helt siden sesongstarten.

– Jeg er fornøyd med at jeg ble nummer seks sammenlagt i juniorcupen. Og ettersom jeg vant løpet nå i helgen, så kunne jeg egentlig ikke hatt noen bedre avslutning på sesongen, sier hun.

Innblandet i krasj

Det ble likevel ikke udramatisk på motorbanen i Skien. I den siste kvalifiseringsomgangen havnet hun midt i en stygg krasj av Larvik-jenta Helene Hvaal, som rullet syv ganger rett foran nesa på Guro.


TETT PÅ: Både Guro Majormoen og Marius Bermingrud kom tett på ulykken til Helene Hvaal. Heldigvis kom samtlige uskadet fra uhellet.

– Det var helt sykt på se på. Jeg klarte å reagerer raskt og kjørte fort unna. Bilen hennes etterpå ble jo helt ødelagt, men det er bra at det går bra med henne, sier Majormoen.

Det skal også nevnes at Vestfossen-gutten Marius Bermingrud, som vant juniorcupen sammenlagt i år, kom enda tettere på smellen og fikk blant annet frontruta ødelagt, men han var raskt til stede for å hjelpe Hvaal etter kollisjonen.

– Jeg rakk å hoppe på bremsene så bilen hennes landet på frontruta mi før hun rullet videre. Dette var selvfølgelig ikke noe moro å se på, men det viktigste er vel det at alle kom fra det uten store skavanker, sier Bermingrud.

LES OGSÅ: NM-gull til Marius Bermingrud

God også i gokart

I tillegg til rallycross kjører Majormoen også gokart, noe hun har gjort i mange år. Så ungjenta mestrer to bilsportgrener på et bra nivå. Men hvilke av sportene hun foretrekker, blir vanskelig å si.

– Jeg syns kanskje det er morsommere å kjøre bil, i og med at vi må gire og slikt, men nå som jeg har kjørt gokart i åtte år, så syns jeg det også er utrolig moro, sier hun.

PS! Vi hadde også to lokale førere, Morten Bermingrud og Ole Kristian Temte, med i Supercars-klassen i RallyX Nordic, som serien heter. Men ingen kom dessverre til finale. Bermingrud måtte bryte semifinalen med differensial-problemer, mens Temte var akkurat et hakk for lite til å kvalifisere seg til semifinalen.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE