ANNONSE

FOTO: PRESSEBILDE

Marcus (19) europamester i GT4-racing på Nürburgring

Marcus Påverud fra Lierskogen sikret sammenlagt mesterskapstitel i Pro Am-klassen i European GT4 Series på Nürburgring søndag.


Redaksjonen

 02.09.19, kl. 11:17
 09.09.19, kl. 15:52


ANNONSE
ANNONSE

 

TYSKLAND: Det skjedde sammen med teamkameraten Luci Trefz fra Tyskland i deres Mercedes AMG GT4.

Marcus og Luci tok ingen sjanser i de to finaleløpene, med andreplass lørdag og tredjeplass søndag ble det sammenlagtseier med åtte poeng foran Gabriel Piana fra Italia og Marius Zug fra Tyskland i BMW.

- Jeg har aldri vært så nervøs foran et billøp noensinne som jeg var i dag morges. Tanken på at det var så mye som sto på spill og et et uhell eller crash kunne frata oss titelen gjorde at jeg nesten hadde vondt i magen av nervøsitet. Men det holdt i mål etter et taktisk løp på søndag, og nå kan vi faktisk kalle oss europamestere i GT4! Den følelsen er en god blanding av lykke og tilfredstillelse, sier Marcus Påverud.

Screenshot_20190901-133459_Messenger.jpg

Ble sperret

Marcus startet løpet på søndag på 12. posisjon, men hadde en uheldig start og ramlet ned til 17. plass før han kunne sette opp tempoet.

- Det roet seg med nervøsiteten når vi hadde kommet igang, men jeg ble kraftig hindret av en konkurrent i Aston Martin, som gjorde alt han kunne for å stenge. Da jeg endelig klarte å komme forbi ham, kunne jeg sette opp tempoet og plukke noen plasseringer, sier Marcus.

Luci Trefz kunne overta bilen på 12. plass totalt og som nummertre i Pro Am-klassen. Han gjorde ingen feil underveis og kjørte seg også opp én plass på totallisten.

LES OGSÅ: Klasseseier for Marcus Påverud i Lamborghini-debut

GT3 neste?

- Det var nesten aller verst å stå i depotet og følge Lucis kjøring i den andre halvdelen av løpet. En punktering eller liten førerfeil kunne fort tatt fra oss gullet. Men det holdt altså i mål, og for en lettelse det var da Luci krysset målstreken, foretteller Marcus.

GT4-sesongen er nå over med 12 fullførte løp for Marcus og Luci. Det har blitt tre seire i Pro Am-klassen og ytterligere sju pallplasser. Nå ser Marcus Påverud framover og håper at han skal ta steget opp til GT3 neste år.

- Det er litt «silly season» over det som foregår akkurat nå, og jeg vet enda ikke hva det vil ende opp med. Jeg har fått svært god kontakt med AMG og håper at det skal gi meg både test og videre kjøring i deres GT3-Mercedes. Det er også snakk om at AMG vil ha meg i GT3-bilen i 24 timers løpet i USA i november, men ingenting er foreløpig avklart. Jeg krysser fingrene for at GT3-drømmen faller på plass, men først skal jeg feire gullet i GT4-serien, sier Marcus Påverud.

LES OGSÅ: Marcus Påverud (16) er tidenes yngste i 24-timers løp


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE