ANNONSE

ALLE FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN

God VM-oppkjøring for Eriksen og Østberg på Finnskogen

Det ble en oppskriftsmessig totalseier til Mads Østberg med Torstein Eriksen i kartleserstolen, to uker før Rally Sverige. Og Anders Grøndal befestet NM-ledelesen.


Simen Næss Hagen

 04.02.18, kl. 11:16
 14.02.18, kl. 22:39


ANNONSE
ANNONSE

 

RALLY: Oddsene var ikke veldig høye for en totalseier til Mads Østberg, på samme måte som på Sigdalsrally for to uker tilbake. Men denne gangen holdt bilen helt inn for en Østberg, som ikke har vært i 100 prosent form denne helgen.

Sammen med Torstein Eriksen i kartleserstolen ble det syv av åtte etappeseire på Finnskogen i strålende vintervær med jevne ti minusgrader, solid issåle og meterhøye brøytekanter rundt om.


LES OGSÅ:Torstein Eriksen blir Østbergs WRC-kartleser på fast basis

Skifter bil før VM-runden

Dette var Østbergs foreløpig siste løp i sin Ford Fiesta WRC, selv om hele 2018-sesongen i skrivende stund ikke er avklart.

Det eneste som er sikkert, er at det er Citroën for alle pengene til VM-runden i Sverige om to uker. For der leies Fiestaen også ut til Henning Solberg, som for ordens skyld måtte bryte etter den femte fartsprøven med bremseproblemer.

– Vi brukte også slitte dekk for å simulere hvordan det vil bli i VM-runden. I Sverige blir det alltid mye grus på den andre gjennomkjøringen. Da slites dekkene veldig fort, sier Mads Østberg til VG om taktikken rundt dekkvalget i Rally Finnskog.


Grøndal styrket NM-ledelsen

Drammenseren Anders Grøndal styrket NM-ledelsen sin, til tross for en krevende dag i Rally Finnskog. 

32-åringen kom seg til slutt helskinnet til mål, men problemer med turboresponsen på bilen gjennom flere etapper var noe av forklaringen til at gapet opp til hovedkonkurrent Ole Christian Veiby ble på over halvannet minutt.

Men der flere konkurrenter falt fra ved å kjøre seg fast i de store brøytekantene, kjørte Grøndal smart og midt i veien, og sikret seg verdifulle poeng i NM-sammendraget, hvor han nå leder meg grei margin.

LES OGSÅ:  Full pott for Grøndal i Sigdalsrally

LES FLERE SAKER OM MOTORSPORT HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE