ANNONSE

FOTO: MIF

Kenneth Karlsen gir seg i Mjøndalen

Kenneth Karlsen har onsdag informert alle ansatte og hele det sportslige apparatet i klubben om at han gir seg som daglig leder i MIF Fotball.


Redaksjonen

 09.10.19, kl. 17:11
 18.10.19, kl. 15:01


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Det informerer klubben i en pressemelding onsdag.

- Dette var en særdeles vanskelig beslutning. Samtidig er jeg sikker på at den er rett. Det har vært helt utrolige 13 år med fantastiske folk i klubben. Nå er tiden inne for å gjøre litt andre ting i fremtiden, sier Kenneth Karlsen.

Kenneth ønsker samtidig å understreke at det ikke er noen konflikter som ligger til grunn for at han gir seg. Eller en annen arbeidsgiver.

- Det er ingen dramatikk fra min side bak beslutningen om å gi meg. Jeg har rett og slett behov for å gjøre litt andre ting. Samtidig har vi så flinke folk i klubben nå, at jeg ikke er bekymret for fremtiden. Hva jeg skal bruke tiden min på fremover, finner jeg ut senere. Hovedfokuset nå er sesongavslutningen, som blir veldig spennende og viktig, sier Kenneth.

Starter søket

Fotballstyret vil umiddelbart starte arbeidet med å finne Kenneths arvtager og vil få hjelp av Promiso ved Espen Horsrud i den forbindelse.

- Vi skal løse denne endringen veldig bra i klubben og kommer til å sørge for en smidig overgang når den tid kommer. Han ønsker å fratre slik at ny daglig leder kan komme på plass før planlegging av neste sesong tar til. Eksakt tidspunkt vil bli klarlagt i løpet av kort tid, sier styreleder Trond Tostrup.

- Fotballstyret vil uttrykke stor takk til Kenneth for en formidabel innsats som har ført MIF fra 3. divisjon til Eliteserien, sier Tostrup.

13 år med opptur

Kenneth kom til Mjøndalen som spiller i 2006. Noen år senere tok han jobben som daglig leder i toppfotballen. Sammen med blant andre Vegard Hansen har han satt Mjøndalen på fotballkartet igjen med to opprykk til Eliteserien. Kenneth har også hatt en avgjørende rolle i forbindelse med utviklingen av stadionanlegget. Reisen fra gamle Nedre Eiker stadion til nye Consto Arena har skjedd mye takket være Kenneths visjoner og gjennomføringsevne.

- Sjelden har én mann vært så viktig for en fotballklubb. Både når det gjelder organisering og utvikling, men også det sportslige og strategiske. Vi begynte å snakke fotballdrift for nesten 30 år siden. Han hadde sterke meninger om organisasjonskart, stadion-utforming og klubbdrift, mens jeg tenkte mest på formasjoner og spillestil. Det har derfor vært en naturlig arbeidsfordeling mellom oss. Det har vært veldig lærerikt og utrolig fint å få jobbe med en så flink mann over så lang tid. Ekstra spesielt har det vært fordi han er en så god kamerat. Det har gitt meg en trygghet i min jobb og jeg har alltid følt 100% lojalitet fra Kenneth. Kompetansen, arbeidsinnsatsen og den visjonære tenkningen kommer til å bli sterkt savnet i Mjøndalen. Og for meg personlig blir det et stort savn å ikke ha daglig kontakt med Kenneth i jobbsammenheng, sier Vegard Hansen.

Ser fremover

Det var med vemod at hovedtreneren tok imot beskjeden fra Kenneth.

- Det er et voldsomt slag for oss, men noe vi er nødt til å takle. I dag er det sorg, vemod og litt frykt over at vi han gir seg, men vi må benytte anledningen til å tenke offensivt, sier Vegard Hansen.

Siden Kenneth og Vegard av mange blir sett på som uadskillige ønsker treneren å understreke at dette ikke påvirker hans ambisjoner med Mjøndalen og at han ikke har noen planer om å følge etter.

- Jeg tenker helt motsatt. Når Kenneth gir seg ønsker jeg å ta mer ansvar, noe som allerede er avklart med klubben. Nå må vi sørge for at overgangen blir så lite smertefull som mulig. Jeg er helt sikker på at vi klarer å løse dette på en bra måte. Så vil det komme inn en ny person som må komme med sine egne tanker og visjoner. Det kan gi oss en annen kompetanse og nye muligheter til å ta klubben fremover, men kanskje i et litt annet spor, sier Vegard.

LES OGSÅ: Se «Ælv classico» i bilder - full tenning i jevnspilt hatoppgjør


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE