ANNONSE

STOR STÅHEI: Det var mange firbente i fullt trav rundt Drammenselva lørdag.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN

Hundrevis deltok på «dogrun»

140 team, bestående av hund og eiere i alle aldre, deltok lørdag ettermiddag i «dogrun» - arrangert for 2. gang i Drammen.


Andrea Syversen

 30.09.17, kl. 17:19
 08.10.17, kl. 20:26


ANNONSE
ANNONSE

 


(Se video ved å klikke på vinduet over!)

DRAMMEN:
 Med flere deltakere og publikummere enn i fjor, ble det god stemning da solen tittet frem rett før startskuddet gikk.

«VOM og hundemat» står bak arrangementet, som har som mål få med alle som liker å trene med hunden sin, og de som trenger et ekstra spark bak.

- Hunder og mennesker har aldri vært mer overvektige enn i dag. Dette arrangementet er en fin måte å komme seg ut med hunden på. Løpet handler ikke bare om mosjon, men også om sosialisering, forteller tidligere Hotel Cæsar-skuespiller Kim Daniel Sannes, ambassadør for Dogrun.


Sannes var konferansier under dagens arrangement og forteller at han har vært med på alle Dogrun-løpene i år. Han har hund selv og liker konseptet til Dogrun. Videre forteller han at dagens arrangement har gått over all forventing og at det var flere deltagere i Drammen i år enn i fjor.

- Folk er kjempeflinke! Men deltakerne må bli flinkere på å invitere andre med hund. Alle i Drammen som har hund er ikke her i dag for å si det sånn, forteller Sannes med et smil.


Rundt elva

Utøverne kunne velge å løpe 3- eller 6km, og kunne også velge selv om man ville gå, jogge eller løpe.

Maren Emilie Leegaard (14) og hunden Iba (9) fullførte 6 kilometer-løypa først, med tiden 23:23. Maren (på bildet) tok med seg førsteplassen i Drammen også i fjor. 


- Det er gøy å løpe med hund, det blir litt enklere da, hvert fall i oppoverbakkene, forteller hun og ler.

Maren var fornøyd med oppmøtet og synes det er fint at folk kommer seg ut med hundene sine. 14-åringen driver til vanlig med hundekjøring, og Iba er lederen i flokken hennes.


Mat og medaljer

Når deltagerne kom i mål etter løpet fikk eierne medalje og hundene mat. Etter løpet ble det trekning av premier, der man blant annet kunne vinne gavekort på hundemat, turklær og goodiebags. 

Under premieutdelingen ble det delt ut pokaler til de beste i hver kategori.

Ambassadøren Sundnes avslutter med å si at han allerede gleder seg til neste år - da blir løpet enda større en noen gang, fordi Drammen Hundesenter fyller 25 år.

Se flere bilder fra løpet her:

...


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE