ANNONSE

TEAM GRØNDAL: Thomas Grøndal-Eeles, Linda Grøndal-Eeels, Brian Grøndal Eeeles og Sebastian Grøndal-Eeels.
Foto: FMK Motorsport

Grøndal-brødrene fortsetter å imponere i gokart

Sebastian (8) og Thomas (12) gjorde det skarpt med henholdsvis 1. og 2. plass i Kristiansand i helga - minstemann i sitt andre gokartløp!


Redaksjonen

 29.06.20, kl. 22:14
 06.07.20, kl. 10:39


ANNONSE
ANNONSE

 

KRISTIANSAND / DRAMMEN: Denne helgen var norgeseliten i gokart samlet på Vamoen gokartsenter for å kjøre Sørlandsløpet, cirka 40km nord for Kristiansand.

Vamoen er kjent som en av de mest teknisk krevende gokartbanene i Norge, men det skulle ikke by på problemer fra de unge racingtalentene fra Drammen.

Drømmestart

Sebastian har så langt hatt en drømmestart som gokartfører. Han kjørte inn til en sterk 2. plass i sitt aller første løp sist helg på Varnabanen utenfor Moss

Denne helgen tok han steget helt opp på toppen av seierspallen, og det med 40 sekunders margin til neste fører. 

Det har vært en drømmehelg for Sebastian med en gokart som har fungert perfekt fra første trening. Åtteåringen kjører i klassen Cadetti som er den minste klassen i Norge. Her kan man kjøre fra året man fyller seks. Gokartene har ca 5,5hk og en toppfart på 85km/t.

- Det var gøy, sier Sebastian i en kommentar etter løpet.

Motortrøbbel for storebror

I klassen over som heter Mini kjører storebror Thomas Grøndal-Eeles. Her har gokartene 10-11hk og en toppfart på ca 95km/t. Og det var i dette selskapet at også storebror fikk en forbedring fra forrige løp, etter å ha demonstrert en voldsom opphenting forrige helg.

Også denne helgen fikk imidlerttid Thomas en ruskete start med motorproblemer under fredagens trening. Men far og mekaniker Brian Grøndal-Eeles gjorde en kjempejobb natt til lørdag og fikk ordnet motoren. Teamet mistenker at disse motorproblemene også satte en demper på resultatene sist helg. 

LES OGSÅ: Fjerde generasjon Grøndal imponerer på gokart-banen

Helt i teten

I de innledende rundene lørdag var det meget jevnt mellom mange førere, men Thomas kvalifiserte seg til slutt i 2. startspor i finalen. Her var det tre førere som raskt dro fra resten av feltet.

Ronja Bang åpnet opp en ledelse, mens Thomas og Niklas Blåsberg hadde en uhyre jevn fight om 2. plassen. Over mål skilte det kun 0,2 sekunder mellom de to!

Det var en lykkelig Thomas som feiret stort da han passerte målstreken og tok sin første pallplass i et gokartløp. 

- Det var stress, sier Thomas fornøyd og litt lettet i depoet etter målgang.

FMK Agder Motorsport arrangerte løpet etter strenge regler og retningslinjer via Norges Bilsportsforbund. Hver fører kunne kun ha med én mekaniker eller foresatt.

ertyttryrt657576758.jpg


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE