ANNONSE

SJOKK OG VANTRO: Det er trolig beskrivelsen som passet best for Strømsgodsets trenerapparat da cup-nederlaget var et faktum.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Godset ydmyket av lillebror

Godset tok oppskriftsmessig ledelsen ved Marcus Pedersen. Men Mjøndalen slo nådeløst tilbake, og sendte SIF på hodet ut av cupen.


Alexander Jansen

 01.06.17, kl. 20:16
 08.06.17, kl. 21:54


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Rammene for årets store lokalderby var perfekt i det milde juniværet på smekkfulle Isachsen stadion, med 4.200 tilskuere bokstavelig talt i fyr og flamme fra begge leire.  

Rent sportslig så nok mange for seg en reprise fra forrige oppgjør samme sted, spesielt etter at Strømsgodset dominerte store deler av 1. omgang og tok en fortjent ledelse ved Marcus Pedersen like før pause. 

0-1: Marcus Pedersen stanget Strømsgodset i ledelse like før pause.

Slo grusomt tilbake

Samtidig kjente nok mange på en viss usikkerhet før kampen, knyttet til nivået på et heller ustabilt Godset-lag. Og usikkerheten var berettiget. Etter pause var det hjemmelaget som gikk ut og tok føringen. 

Etter 60 minutter utliknet Ousseynou Boye, til ekstatiske tilstander blant hjemmesupporterne. Målet næret frykten for cup-fadese og spillmessig kollaps hos Godset, som heller ikke maktet å reise kjærringa. 

TØFFE TAK:
Sondre Solholm Johansen fikk bryne seg på Marcus Pedersen ved flere anledninger, og måtte ha legebehandling etter denne duellen.

Utover i 2. omgang tok Mjøndalen mer og mer over kampen, og da Amahl Pellegrino dundret inn 2-1 som også ble matchvinnermålet, var på mange måter skandalen komplett og cupfadesen et faktum. 

Det ble ingen sluttspurt fra Strømsgodset, isteden var MIF nærmere både 3-1 og 4-1 med flere store sjanser i sluttminuttene, kun reddet av en opplagt Radoslav Janukiewicz som erstattet Espen Bugge Pettersen.


1-1: Ousseynou Boye fikk stå umarkert og sender ballen forbi hele Godset-forsvaret.

2-1: Her feirer Pellegrino etter 2-1 foran MIF-fansen.

Skullerud: - Flaut

Målfesten mot Viking er en saga blott. SIF-trener Tor Ole Skullerud fikk skremmende rett i å ikke friskmelde laget tross overbevisende spill på Marienlyst.

– Det er noe forbannet dritt. Så ærlig skal jeg være. Det var store forventninger, og vi startet kampen bra. Så får vi en 2.-omgang som er vond å se på. Det er bare å legge seg flat, sa Skullerud til NRK etter kampen.

Strømsgodset, Drammen og Godsetunionen er ydmyket av erkerival Mjøndalen for første gang på flere tiår. Det lå muligens litt i kortene etter en heller turbulert start på sesongen, men dagens nesestyver på Isachsen stadion blir nok ikke glemt med det første. 

FORTVILER: Marcus Pedersen og Bassel Jradi.

Neste kamper for Godset ser slik ut: 

ROSENBORG-STRØMSGODSET (4. juni)
VÅLERENGA-STRØMSGODSET  (18. juni)
STRØMSGODSET-MOLDE (26. juni)

LES OGSÅ: Klart for fotballfest i Mjøndalen

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE