ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Trenere, spillere og keeper forlater Strømsgodset

To trenere og to spillere slutter, en legger karrieren på hylla, og en annen spillers fremtid er usikker nå som utløpsdatoen på kontrakten nærmer seg.


Benedicte Haugaard

 06.12.18, kl. 15:51
 13.12.18, kl. 15:43


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: To trenere og to spillere slutter, og en keeperveteran legger hanskene på hylla for godt. Beskjeden kom etter søndagens tap mot Rosenborg på Ullevaal.

Blant disse finner vi assistenttrener Martin Foyston som gir seg etter to sesonger i Strømsgodset.

Engelskmannen fra Hull tok farvel med spillere og trenerteam etter søndagens cupfinale på Ullevaal. Det har vært klar en stund at Martin ikke kommer til å fortsette i Strømsgodset og familien hans har flyttet tilbake til Stockholm, som var deres base før han flyttet til Drammen.

Takket nei

En annen trener som ikke fikk kontrakten sin forlenget i BP's nye team var keepertrener Pål Henning Albertsen. 

- Vi byttet hovedtrener midt i sesongen og da er det naturlig at Bjørn Petter får sette sammen sitt eget trenerteam. Martin og Pål har vært profesjonelle og gjort en god jobb etter at det ble klart at de ikke fortsetter her. Vi vil takke dem for det de har gjort for klubben disse to årene og ønsker lykke til videre, sier sportssjef Jostein Flo.

LEGGER OPP: Bugge legger keeperhanskene på hylla. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Legger opp

Espen Bugge Pettersen legger keeperhanskene på hylla for godt, etter 21 år på toppnivå. Han setter stor pris på tiden i Strømsgodset og er takknemlig for at karrieren avsluttes her.

- Det er litt vemodig å runde av etter så mange år. Jeg har hatt dette som jobb i 21 år og holdt på med det i 31 år. Fotballen har gitt meg mye, sier Bugge til Godset.no.

Han kom til Strømsgodset i 2015 og har knyttet tette bånd til klubben på disse årene.

- Godset har vært en fantastisk klubb å være i og det er jeg veldig glad for å få lov til å oppleve. Det er annerledes her enn andre klubber jeg har spilt for. Flott engasjement i og rundt klubben og masse flotte folk som jobber her. Jeg har fått mye mer følelse for Strømsgodset enn jeg trodde. Det handler om kultur og identitet i klubben og et samhold som er unikt og sterkt. For meg er det nettopp det som er ekte kjærlighet, forteller Bugge.

I tillegg til tre sesonger for Strømsgodset har han også vært innom Eik Tønsberg, Sandefjord og Molde. 38-åringen fra Tønsberg har også spilt syv kamper med flagget på brystet.

Bytter klubb

Kim André Madsen er også en av dem som gir seg i Strømsgodset etter hele ti sesonger. Midtstopperen har vunnet både seriegull og seriesølv og spilt 171 kamper for klubben.

Han har vært med på en eventyrlig reise med Godset og det er vemodig at denne reisen nå tar slutt, skriver Godset.no.

- Kim har hatt en imponerende karriere i SIF og han har betydd mye for klubbens fremganger siden 2009. Ti sesonger i en og samme klubb står det virkelig respekt av. Kim vil bli husket som en lojal klubbspiller og på sitt beste var han en av ligaens beste midtstoppere. Han har dessverre slitt en del med skader og de siste årene har det blitt mindre spilletid. Kim er i en alder der han trenger å spille mer regelmessig og da er det naturlig at han nå søker nye utfordringer. Vi takker Kim for det han har gjort for klubben og ønsker ham lykke til videre på ferden, sier Flo.

Francisco Junior avslutter også oppholdet i Strømsgodset. Midtbanespilleren kom til oss for første gang i 2014 på lån, før han returnerte på permanent basis i 2016.

Francisco har stort sett vært fast på laget alle disse sesongene, men i år har det blitt mindre spilletid. Dette er årsaken til at kontrakten ikke forlenges.

Bilderesultat for drm24+ovenstadUSIKKERT:
Rønning Ovenstads fremtid er fortsatt ikke avgjort. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Usikker fremtid

Martin Rønning Ovenstad har også en kontrakt med nær utløpsdato, men det er ikke helt avklart hva som skjer videre.

- Martin viste sterk motivasjon for å komme hjem til SIF og hjelpe klubben i en vanskelig situasjon. Han har bidratt strålende inn i spillergruppa og tatt ansvar i treningshverdagen. Hva som skjer videre med Martin er ikke helt avklart, så det må vi komme tilbake til, sier Jostein Flo.

LES OGSÅ: Frustrasjon og tårer etter dramatisk cupfinale-tap


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE