ANNONSE

LANGBANE-NM: 4. juli er det duket for NM i langbane i Drammen.
ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

400 svømmere klare for NM-svømming i Drammen i helga

For tredje gang er Drammen Svømmeklubb vertskap for norgesmesterskapet i svømming.


Redaksjonen

 02.07.19, kl. 08:46
 09.07.19, kl. 16:24


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Norges beste svømmere med Henrik Christiansen og Tomoe Zenimoto Hvas i spissen er i toppform, forteller stevneleder i NM langbane, Børre Hilden i en pressemelding.

Videre er Drammen Svømmeklubb spent på om de proppe utøverne vil kunne knuse noen norgesrekorder i jakten på nye NM-gull. Stevnet er åpent for juniorer, seniorer og parasvømmere.

- Vi venter 461 svømmere fra hele landet som skal konkurrere i 41 øvelser over fire dager, forteller stevneleder Hilden.

- Drammensbadet kjent

Videre sier Hilden at Drammensbadet er kjent som et raskt basseng og at de forventer flere norgesrekorder.

- For flere av de beste svømmerne er årets NM svært viktig da NM langbane er godkjent som kvalifiseringsstevne til OL i Tokyo 2020, forklarer stevnelederen.

Lokale svømmere vil også være godt representert: 40 individuelle starter og 16 lagstarter med svømmere fra Drammen SK, Gol IL, Ringerike SK, Bergkameratene SK, Nedre Eiker SK, Modum SK og Øvre Eiker SK.

LES MER: Vil leie Drammensbadet for burkini-svømming

Stor dugnadsgjeng

Som teknisk arrangør har Drammen svømmeklubb en stor dugnadsgjeng i gang allerede fra onsdag 3. juli. Det kreves et betydelig antall dugnadstimer for å gjennomføre et stevne av et slikt format.

NM i langbane går altså over fire dager, fra formiddagen torsdag 4. juli. Finaler vil foregå på ettermiddagen og være fra 16.30 – 19.30.

LES OGSÅ: Gir alle 3. klassinger i Drammen gratis bad i sommer


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE