ANNONSE

VIQUEENS SPIRIT: Laget har vunnet ti år på rad.
FOTO: Viqueens

Norske cheerleadere gjorde rent bord i EM

Norge tok fire av fire gull i ECU European Championship i St. Petersburg i helgen.


Redaksjonen

 02.07.19, kl. 13:47
 09.07.19, kl. 17:06


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/RUSSLAND: Nesten 2500 utøvere fordelt på 146 lag fra 24 nasjoner deltok denne helgen i EM i St.Petersburg i Russland. Norge sendte 16 lag i åtte ulike kategorier i både Cheerleading og Performance cheer, Pom og HipHop.

Vinneren av kategorien «All-girl premier» ble enda en gang Oslolaget Viqueens Spirit. Spirit har Lierjenta Emma Ask Connell og Drammensjenta Marte Grøndal på laget. Incredible har Anna Paulsen Ask fra Lier på laget. 

Viqueens Spirit tok sitt tiende EM gull i cheerleading i St. Petersburg søndag ettermiddag. Juniorlaget Viqueens Incredible tok også gull i sin klasse. 

LES OGSÅ: EM-gull i cheerleading for drammensjenta Marte Grøndal

- Jobbet hardt 

- Vi er utrolig stolte over hva jentene leverer i dag! Det var en veldig spennende konkurranse, med små marginer,  forteller trenerne Jeanette Bendiksen og Thea Samer. 

De forteller videre at de er veldig glade det gikk veien, og dette er noe de har jobbet hardt for. Og sier:

- Det er et ungt lag som har fylt store sko, og hevet nivået vårt enda et hakk. Det er lenge siden Spirit har kjørt så bra show i EM, oppsummerer de.

Viqueens Incredible_.jpgINCREDIBLE: Anna Paulsen Ask fra Lier er på laget Viqueens Incredible. FOTO: Viqueens

Ti EM-titler

Viqueens Spirit har nå lagt bak seg til sammen ti EM-titler, 16 NM gull, åtte kongepokaler, i tillegg til en rekke medaljer i VM for klubblag. De trener på Ryen i Oslo, men har jenter fra flere steder på Østlandet på laget.

Viqueens Spirit har i det siste blitt kjent som laget Drillos datter Kine Olsen i Mesternes Mester gikk på.  «Lillesøstrene» på juniorlaget Viqueens Incredible utmerket seg også. Etter imponerende kjøringer på matta lørdag og søndag da det telte som aller mest, kunne de kalle seg europamestere for andre året på rad.

Jentene i alderen 12-16 år fikk også representere Norge i VM i Orlando i april, hvor de tok en sterk 2. plass, bare slått av USA.  EM i cheerleading ble arrangert Sibur Arena i St. Petersburg i Russland. 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE