ANNONSE

USA: Kenneth Fjeld mottok ærestittel under et treningsopphold i Orlando, Florida. Her trenes det på selvforsvar med våpenet Arnis sticks.
FOTO: PRIVAT

Lokal kampsportutøver tildelt høythengende ærestittel

Kenneth Fjeld bak kampsportklubben AESIR Academy i Krokstadelva mottok i forrige uke ærestittelen som overordnet Guro i kampsporten Pambuan Arnis.


Andrea Syversen

 05.04.19, kl. 12:40
 11.04.19, kl. 15:59


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER / USA: Familiens øverste stormester Ama Guro Raffy Pambuan overrakte «Master Fjeld» den store æren av å bli utnevnt som fullverdig familiemedlem og overordnet kampsportinstruktør i arten. 

Pambuan Arnis er en stolt og tradisjonsrik stilart, som også inneholder Pambuan Tactical. Den filippinske selvforsvarsstilen har gått i arv gjennom flere generasjoner, helt tilbake til da den filippinske folkehelten Lapu Lapu beseiret Spanske Magellan på 1500-tallet.

Det er totalt 13 personer i hele verden som får videreføre denne unike kunsten av selvforsvar, og det er Pambuan selv som har valgt ut disse. For 12 år siden ble Fjeld valgt ut, og med hardt arbeid og utallige timer med trening fikk han endelig utmerkelsen.

BEVISET: Her er Fjeld avbildet med selveste Ama Guro Raffy Pambuan.

- Det er en stor drøm for meg å representere Pambuan Arnis og få lov til å bli en av de få utvalgte som blir tatt inn i varmen, forteller Fjeld.


10 disipliner

Stilarten inneholder hele 10 disipliner, og for å i det hele tatt bli vurdert må man kunne vise ekspertise i alle disipliner:

- Grunnleggende teknikker
- Enkelt slagvåpen
- Dobbelt slagvåpen
- Fullkontakt sparring
- Selvforsvar uten våpen
- Kniv
- Lang og kort kniv
- Låseteknikker med slagvåpen
- Låseteknikker uten våpen
- Taktisk trening for Politi og Forsvar

Deler av stilarten blir undervist som eget selvforsvarskurs på Master Fjelds skole i Krokstadelva, AESIR Academy by Kenneth Fjeld. Teknikker som kun er forbeholdt Politi og Forsvar blir ikke undervist til allmennheten.

LES OGSÅ: AESIR Academy doblet antall utøvere på et halvt år


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE