ANNONSE

TALENTFULL: Irena Sigurdardottir under Winter Open i Drammenshallen i januar.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Irena (18) tatt ut til landslaget for cheerleading-VM

Irena Sigurdardottir er den første cheerleaderen fra Eiker Cheerleading Team som har klart å komme inn på landslaget. Flere utøvere fra klubben har prøvd tidligere, og totalt tre stilte på uttak i år, men uten hell.


Andrea Syversen

 10.12.18, kl. 15:13
 15.12.18, kl. 12:06


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER/ØVRE EIKER: Det hele startet allerede i april. Mens 2018-landslaget konkurrerte i verdensmesterskaper i cheerleading i USA, møtte 104 spente gutter og jenter til nye uttak hjemme i Norge.

Her ble de delt inn i grupper på fire og fire som skulle holde sammen under hele uttakshelgen. Elementer som turn og ulike stunt skulle vises frem, og utøverne fikk bare én sjanse til å vise hva de var gode for.

Level 6 er det høyeste nivået det konkurreres på i Norge, og visse stunt herfra var et minstekrav for å komme med på landslaget. Om en utøver ikke kunne flikk-flakk eller salto måtte en veie opp med å være veldig god på noe annet.

36 videre

Samme kveld ble lister med lagoppsett lagt ut på nett. 36 jenter hadde kommet med, Irena inkludert. Dette ble det foreløpige landslaget for 2019.

Jentene begynte å trene sammen og hadde mange helger og samlinger foran seg med beinhard trening. Hjemme i Eiker fikk hun hjelp av klubbens turntrener for å optimalisere turningen.

GULL: Irena og Wildjentene tok gull i sin kategori i Norgesmesterskapet 2017.

Landslagsplass

Nærmere åtte måneder senere var det klart for uttak nummer to. Den første helgen i desember skulle de 36 jentene bli til 28. Trenerne på landslaget hadde i flere måneder fulgt med på alle utøverens utvikling, og det ble laget en rutine for å se hvordan jentene taklet press og nye stunt.

Etter helgen hadde trenerne gjort seg noen formeninger, og det endelige landslaget ble dannet. Irena hadde en god følelse etter helgen og følte hun presterte på et høyere nivå enn på uttaket i april.

Kun dager etterpå ble resultatene lagt ut, Irena fikk være med videre på det endelige landslaget for 2019.

- Jeg ble veldig letta, det er så gøy å kunne si til folk at jeg klarte det. Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke etter uttaket, vi vet ikke hva trenerne så etter i de siste utøverne de skulle ha med seg. De som ikke fikk være med videre var drit gode de og, de hadde absolutt fortjent en plass på laget.

Stolt leder

Sportslig leder i klubben, Frode Brurberg Hansen forteller at Irenas plass på landslaget har mye å si for klubben, og at de først og fremst er veldig stolte over prestasjonene hennes.

– Dette gir inspirasjon til alle våre utøvere, Irena har vist at det nytter å stå på. Det hun lærer på treninger og samlinger kan hun igjen ta med tilbake til klubben, både som utøver og trener. Kunnskap og erfaring har mye å si i sporten vi driver med. Og det er nettopp derfor man ønsker å ha utøvere fra flest mulig klubber på landslaget.

Når jentene begynte å trene sammen kjente Irena ingen, men det tok kort tid før gruppa fikk god kontakt. De tre andre i firergruppa kom også med videre, det gleder Irena.

– Vi fungerer bra som en stuntegruppe og får mest sannsynlig fortsette sammen videre. Det blir pendling fra Ormåsen til Lørenskog, og det kommer til å ta mye tid – men det er verdt det.

HARDTARBEIDENDE:
Irena kommer ofte rett fra landslagssamling til Eaglestrening.

USA står for tur

Det første på programmet for landslaget er verdensmesterskapet i Orlando i Florida mot slutten av april. Irena har aldri vært der verken som utøver med sitt eget lag, eller som publikummer og gleder seg til å representere Norge.

Videre berømmer hun landslagets disiplinerte og profesjonelle trenerne. Med landslagsbakgrunn fra både Norge og USA vet de hva de snakker om.

18-åringen ble motivert av sine egne trenerne til å stille på årets uttak, og med støtte fra et inspirerende trenerteam turte Irena å stille.

Siden 2014 har hun trent cheerleading flere kvelder i uken og hun forteller at dette har vært en drøm lenge.

– Jeg hadde ingen forhåpninger om at jeg skulle komme med, men det skadet ikke å prøve. Det er dette jeg har drømt om og det har vært hovedmålet lenge – at det skulle skje så fort derimot, det trodde jeg ikke.

WILD: Wildjentene minutter før konkurransestart i Norgesmesterskapet i mars

Fortjent

Helene Liverød er en av Wilds to trenere, og forteller at de er utrolig stolte over Irena.

– Dette har hun jobbet kjempehardt for, er det noen som fortjener en plass på landslaget så er det hun. Det har vært en tøff og lang prosess, men hun har pushet seg selv hele veien og det er derfor veldig motiverende for lagvenninnene å se at det er mulig så lenge man vil det nok og trener hardt.

Både lagvenninnene og jentene hun trener feiret landslagsplassen med muffins og champagne. Irena forteller at hun har prøvd seg på flere idretter tidligere, men aldri opplevd et liknende samhold som de har på Wild.

- Cheerleading er en sport hvor man kommer tett på hverandre nettopp fordi man er så avhengige av hverandre. Alle på laget er like viktige, og med fall og skader lærer man hverandre å kjenne, forteller Irena.

NORWEGIAN OPEN: Irena og Wild i to pyramider under Norwegian Open i 2017

Friår for cheerleading

Når Irena til sommeren har fullført studiespesialisering-utdanningen sin ved Kongsberg Videregående Skole skal hun fokusere på cheerleading med en liten jobb ved siden av.

I to år har hun trent et cheerleadinglag i klubben med yngre jenter, dette beskriver hun som givende og gøy.

- Som trener blir man sett opp til, noe som igjen gir motivasjon til egne prestasjoner.

Målet videre er å drive med cheerleading så lenge hun kan, og etter at hun selv gir seg som utøver, ønsker hun å fortsette som trener for de yngre jentene.

LES OGSÅ: Cheerleader-gull til Eiker


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE