ANNONSE

«TEAM HOLE»: Per Marius og kona Ruth Kari er begge i verdenstoppen i benkpress.
ALLE FOTO: PRIVAT

EM-sølv i benkpress til Per Marius (29) fra Spikkestad

Per Marius Hole fulgte opp fjorårets mesterskapstittel med sølv, og kona Ruth Kari med en imponerende 5. plass.


Redaksjonen

 20.10.18, kl. 21:16
 26.10.18, kl. 13:54


ANNONSE
ANNONSE

 

LUXEMBOURG/RØYKEN: Drøyt 300 deltakere fra 30 nasjoner kjempet forrige helg om medaljene, da Europamesterskapet i benkpress gikk av stabelen i Luxembourg.

To av deltakerne på det norske laget var fra Spikkestad, nemlig ekteparet Ruth Kari og Per Marius Hole. Etter mange års målrettet treningsinnsats i sin lokale klubb SPUVI, er de begge etterhvert blitt rutinerte mesterskapsløftere.

Per Marius stilte til start som regjerende Europamester, etter at han vant EM i La Manga i Spania for et år siden. Han tok dessuten en flott bronsemedalje under VM i Sør Afrika tidligere i år. Nivået i hans klasse har imidlertid blitt skyhøyt de siste årene, og han var derfor godt fornøyd med at hans beste løft på 340 kilo holdt til sølv denne gangen. For bare tre år siden ville dette resultatet ha vært verdensrekord i klassen!


NORGE VS. RUSSLAND: 
Per Marius ble denne gangen kåret til mesterskapets tredje beste løfter, uavhengig av kjønn og vektklasse. Russiske Usov Sergey vant på 350 kilo, mens Andrianov Dmitry, også han fra Russland, ble nummer tre med 322,5 kilo. Tilsammen deltok 12 sterke menn fra 10 forskjellige nasjoner i klassen opp til 120 kg.

LES OGSÅ: Per Marius er ny, europeisk mester i benkpress!

Lovende for fruen

Ruth Kari, som tidligere har konkurrert på internasjonalt nivå i turnsporten gymnastikkhjul, har på imponerende vis også etablert seg i Europa-eliten i benkpress de siste årene. Hun har i inneværende år gått ned i vekt for å kunne konkurrere i klassen opp til 63 kg.

I Luxembourg fikk hun en flott 5. plass i sin nye vektklasse, med et løft på 127,5 kilo, noe som er ny personlig rekord. Det var kun 10 kilo opp til bronseplass, så dette lover godt for fremtidige mesterskap.

Trener og jobber

Både Ruth Kari og Per Marius er i fulle jobber, hun som leder av treningsavdelingen på Røykenbadet og han som lærer i kroppsøving og matte ved ungdomsskolen til Norges Toppidrettsgymnas, NTG.

«Team Hole» som de gjerne kaller seg, rekker derfor ikke så veldig mye mer enn å jobbe og trene. Den genuine idrettsgleden og det gode samspillet dem imellom kommer imidlertid godt til syne på Team Holes facebook – og instagramkontoer, der ekstrem styrke og gymnastiske krumspring kombineres på kreative måter - til glede for både dem selv og deres mange følgere. Nå satser de begge frem mot et nytt benkpress-år, med blant annet VM i Tokyo, Japan og EM i Tampere, Finland.

LES OGSÅ: Drammenser løftet seg til VM-sølv


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE