ANNONSE

GULL: Falla var førstemann til å tråkke over målstreken i Drammen.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Dobbelt norsk gull i Drammen

Det ble dobbelt gull og sølv til Norge når både Johannes Klæbo og Maiken Caspersen Falla krysset finalestreken i snøværet - for andre år på rad.


Benedicte Haugaard

 12.03.19, kl. 15:03
 18.03.19, kl. 11:47


ANNONSE
ANNONSE

 


KLIKK PÅ VINDUET FOR Å SE VIDEO!

DRAMMEN:
Finalen i Drammen utspilte seg foran fulle tribuner til tross for at den lokale skikometen Kristine Stavås Skistad (20) trakk seg før kvartfinalen.

Med dobbelt gull og sølv beviser de norske utøverne igjen at de er best - også i snøstorm. Og for andre år på rad var det Klæbo og Falla som stakk av med seieren.

Det var en lykkelig Maiken Caspersen Falla som tråkket over finalestreken i Drammen for femte gang, og det etter en vanvittig spurt. Sølvmedaljen gikk til Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og nederst på pallen stod russiske Natalja Neprjajeva. 

I TETEN: Maiken Caspersen Falla var suveren i tet og vant samtlige løp.LES OGSÅ: Stavås Skistad trakk seg etter prologen

Trives i Drammen

Blant de mannlige utøverne var det Johannes Klæbo som stakk av med seieren foran Eirik Brandsdal - og det med god margin til tross for at Brandsdal har stått seks ganger på pallen i Drammen. Tredjeplassen gikk til franske Richard Jouve. 

- Drammen er en fantastisk by, og bysprint er et fantastisk konsept. Dette har vært et bra arrangement i alle år, så det å vinne her er ekstra stas, sa Klæbo til NRK etter seieren.

Under seiersrunden takket utøverne for oppmøtet. Noen tok seg også tid til å hilse på de ivrige barna som hang over gjerdet. 

LES OGSÅ:  Skisprinten er i gang!

ENSOM MAJESTET: Lite sjokkerende stakk Klæbo av med seieren i Drammen for andre året på rad.


GULL OG SØLV: Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla delte pallen med henholdsvis 1. og 2. plass.

DOBBELT NORSK: Norsk 1. og 2. plass for kvinnene foran russiske Natalja Neprjajeva.

DOBBELT NORSK: Brandsdal og Klæbo på pallen foran under blomsterseremonien foran franske Richard Jouve.

SNØDREV: Snøværet kom en time senere enn varslet og skisprinten ble avsluttet to timer tidligere enn normalt. Dermed var det så godt som over før det verste snøværet satte inn.SE FLERE BILDER FRA SKISPRINTEN:
LES OGSÅ: Gjenopplev skisprinten i video og bilder

LES OGSÅ:Strålte om kapp med sola under barneskirennet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE