ANNONSE

FIKK DET IKKE TIL Å STEMME: En betenkt «BP», her fra hjemmetapet mot Kristiansund.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

«BP» ferdig som Godset-trener

Bjørn Petter Ingebretsen trekker seg som hovedtrener som følge av helsemessige årsaker, opplyser Strømsgodset.


Alexander Jansen

 15.05.19, kl. 11:12
 25.05.19, kl. 22:52


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Nyheten kom onsdag formiddag, to dager etter uavgjortkampen hjemme mot Viking, og dagen før 16. mai-kampen mot Vålerenga borte. Søndag venter Tromsø hjemme, og det betyr at laget spiller de neste kampene uten hovedtrener.

- Assistenttrener Håkon Wibe-Lund leder laget i torsdagens kamp mot Vålerenga. Strømsgodset vil nå starte jakten på en ny permanent hovedtrener, uttaler klubben i pressemeldingen.

SLITER MED VINNEROPPSKRIFTEN: 
SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen ruslet slukøret i garderoben mandag kveld, her flankert av mediesjef Magne J. Nilsen (t.v.) (FOTO: NILS J. MAUDAL / DRM24)

LES OGSÅ: Ny nedtur på hjemmebane - målløst mot Viking

- Mye stress og press

Ingebretsen er sykemeldt på ubestemt tid og fratrer dermed med umiddelbar virkning.

Han har ifølge Strømsgodset tatt beslutningen i samråd med klubblege Erik Dag Knudsen og den nærmeste familien.

- Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag, sier Knudsen.

- Mange tanker og lite søvn

I pressemeldingen uttaler Ingebretsen at han var nødt for å ta signalene fra kroppen på alvor, og at han ikke hadde annet valg enn å trekke seg på grunn av helsa.

- Nå er jeg først og fremst lei meg, men samtidig lettet. Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet. Jeg klarer heller ikke å være den beste utgaven av meg selv under disse forholdene, og da er det bedre for både klubben og meg selv at andre slipper til, uttaler Ingebretsen.

Ifølge han selv har belastningen blitt større over tid.

- Jeg har lagt mest press og stress på meg selv. Jeg har hatt et sterkt ønske om at vi som klubb skal snu en lei trend og det har vært mange tanker og lite søvn. Det tærer på over tid. Innad har jeg følt stor støtte og vi har stått veldig samlet, uttaler han.

Andre gang

Dette blir andre gang Ingebretsen gir seg som hovedtrener i Strømsgodset av helsemessige årsaker. Også i 2016 ble han sykemeldt etter et hjerteinfarkt. Så tok han igjen over som friskmeldt hovedtrener i fjor høst da Tor Ole Skullerud trakk seg.

- Da BP fikk jobben som hovedtrener var det et samlet Strømsgodset som stod bak dette. Styret, ledelse og supportere bifalt ansettelsen og ønsket at BP skulle lykkes. For oss var han rett mann til rett tid, men når han nå innser at totalbelastningen som hovedtrener blir for stor rent helsemessig, støtter vi ham og håper at han snart er klar igjen for andre oppgaver i Strømsgodset, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

Ingebretsen er fast ansatt i Strømsgodset og vil gå over i en annen rolle i klubben når han er friskmeldt igjen.

BLE HYLLET:
Det var mye snakk om «BP-effekten» da det igjen så ut til at Ingebretsen fikk Godset tilbake på rett spor etter at han tok over i fjor. Her etter hjemmeseier mot Ranheim. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE