ANNONSE

GAME ON: Baseballkamp på Berskau.
ALLE FOTO: ROBERT DEPUIS

Baseball på norsk - vi ble med Drammen Loggers på match!

Mens baseball er noe alle amerikanere har et lidenskapelig forhold til, er det en svært smal idrett i Norge. Bli med på kamp!


Robert Depuis

 11.06.17, kl. 17:59
 20.06.17, kl. 12:08


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Lørdag var det dags for sesongens første hjemmekamp for Drammens lokale baseball-lag, Drammen Loggers. Begivenhetene fant sted på Berskau gressbane, og motstander var Kongsberg Miners.

Guffent vær til tross, en innbitt gjeng gjorde seg klare til kamp. Med et slags batting-telt for de små og en liten burger stand for tomme mager, hadde de laget til en tilstelning for mer enn bare kamp. Her var hygge likeså viktig som kampen. Så med heving av diverse sikkerhetsnett, og en smått bedagelig oppvarming, braket det endelig løs.

Selv om begge lag var noe underbemannet når det gjaldt utespillet, stilte de broderlig opp med å hjelpe hverandre.

Anført av kaptein Ola Ekeberg Apenes er begge lag klar for kamp

Amerikansk

Baseball er en amerikansk sport, så språkbruk og etterfølgende slang foregår på engelsk.

Uttrykk som «ball», «strike», «run», «safe», «out», «bat», «base», «shortstop» og så videre går derfor flittig igjen.

Men man kommer fort inn i det, spesielt for en gjennomsnittlig sportsfan med ekstra ungdommelig mot.

Pitcheren må treffe innenfor «batterens» slagsone, som er i luftrommet mellom slagmannens armhule- og knelinje for å få en «strike»

Overlegen hjemmeseier

Drammen Loggers kjører over Kongsberg Miners i første inning, og poengene renner inn uten at Miners evner å forhindre det. Det ser stygt ut, men i USA har de et bøtemiddel for slikt: «Mercy shift». Å bytte før antall brente spillere blir oppnådd. På poengscoren 7-0 til Loggers, skifter de likeså godt side.

Etter det slår Loggers litt av på gassen, men høster titt og ofte poeng, mens Miners fortsetter å virke rustne og sliter med å få til «baseruns». Poengscoren står hele 13-0 til Loggers da et hardtarbeidende Miners brått begynner å yppe seg litt mot slutten. Poengene renner plutselig inn for Miners. Kan det bli spennende igjen? Er tidenes comeback et faktum?

Dessverre for bortelaget ender håpet og den lille troen på tidenes comeback på 5 poeng, og en sluttscore på 13-5 til Drammen Loggers.

Men stemningen er ikke noe dårligere av det. Her er det spilleglede og det kameratslige, spiller og lag i mellom som gjelder. Og som ensom publikummer med en og annen innhopper, føler jeg potensiale til en meget lystig opplevelse når man kan bivåne en match med fulle og noenlunde likestilte lag.

Drammen Loggers pitcher in action

Kameratslig hygge

De to lagene fremstår som en eneste stor familie, hvor de hjelper hverandre og låner ut spillere hvis man er litt manko. Skal man bli bedre er samarbeid og utveksling det viktigste.

Etter en prat med Drammen Loggers kaptein Ola Ekeberg Apenes, får vi høre litt om tilstanden i norsk baseball, og Drammen generelt.

Idretten tiltrekker seg spillere som i utgangspunktet ikke har spilt annen idrett, eller som har en skavank eller to som forhindrer dem å spille andre idretter. Da passer baseball fint.

Miners med en «basehit»

Idrettsgleden er drivkraften

Loggers befinner seg litt under eliteserienivå, og som smale idretter generelt, sliter man med å få endene til å møtes økonomisk.

Det blir mye ekstraarbeid og forberedelser før kamp med å sette opp utstyr, merking og diverse. Men det er drivkraften og gleden med idretten som driver dem.

Det å gjøre litt ut av selve kampdagen. Å ha en hyggelig ramme rundt med det sosiale og kameratslige, hvor familier og skuelystne kan hygge seg.

Miners prøver å stjele en base

En sport for alle

Og kudos for det, baseball er en idrett for alle uansett alder og fysiske forutsetninger. Alle kan i utgangspunktet spille. Det krever ikke skyhøye muskelmasse eller unike evner, men som all annen idrett skader det ikke å være i fysisk god form. Det viktigst er imidlertid å opparbeide seg et nivå, og jobbe videre fra det.

Er du nysgjerrig på baseball, er neste hjemmekamp allerede førstkommende lørdag 17. juni klokken 11.00 på Berskau mot Øvrevoll Hosle Royals fra Bærum. Så håper vi at de er litt mer heldig med været da!

For mer info, gå inn på Drammen Loggers egen Facebook-side.
Lagbilde av en fornøyd gjeng som inneholder begge lag, med deler av støtteapparatet, samt dommerparet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE