ANNONSE

GULLJUBEL: Solberg har vært suverene i årets sesong og avgjorde eliteserien med to runder igjen å spille søndag.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Solberg sikret seriemesterskapet

Med 9-2-seier over Konnerud kunne SSK juble for sitt første seriegull på syv år søndag kveld.


Alexander Jansen

 21.01.18, kl. 22:00
 29.01.18, kl. 13:11


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Solberg har vært suverene i eliteserien gjennom vinteren, kun slått av Drammen Bandy på Marienlyst forrige uke

Med to serierunder igjen å spille kan gullrival Stabæk i beste fall komme á poeng med Solberg dersom Stabæk vinner begge kamper og Solberg taper begge - men SSK er allikevel foran på innbyrdes oppgjør. 

Etter mange nesten-sesonger var det derfor en stor lettelse for Solberg-spillerne å kunne slippe jubelen løs på Konnerud søndag. 

LES OGSÅ: Solberg med seriegull i sikte etter ny seier mot Stabæk

VANT IGJEN: Spesielt i 2. omgang fikk Solberg fart på skøytene og viste at det var klasseforskjell på lagene, her anført av kaptein Petter Moen.

Sluttspill neste

For SSK er det nå sluttspillet som gjelder, hvor de beste lagene i eliteserien møtes til dyst om kongepokalen.

I de to siste serierundene mot Høvik (hjemme) og Ready (borte) er det derfor ikke mye igjen å spille for poengmessig for SSK. 

- Det er en fordel for oss at vi kan trykke på litt og slippe oss løs uten press i de to siste kampene før sluttspillet, oppsummer en fornøud Solberg-trener Robert Arnesen etter kampen.

FLAGGET: En anstendig delegasjon SSK-supportere hadde tatt veien til Konnerud i omlag 10 minusgrader.

Har trua på å holde seg

For Konnerud, som sliter i motsatt ende av tabellen, er det være eller ikke være som er scenarioet som råder i serieinnspurten. Trener Dag Erik Amundsen mente de hang med i perioder av kampen mot SSK, men at alt under tosifret imot må være godkjent mot Solberg.

- Vi har trua på fire poeng i de neste to kampene, og at vi skal greie oss, forteller Amundsen til DRM24 etter kampslutt.

Sammen med Hamar står de oppført med fattige to poeng, og ligger på nedrykksplass. Fire poeng foran ligger Ullevål, som møter nettopp Konnerud og deretter Høvik i de to siste rundene, som blir uhyre viktige for Konneruds skjebne.

Konnerud møter Hamar i siste kamp, og det betyr at drammenserne har fornyet eliteseriekontrakt innen rekkevidde - men må gjøre jobben selv - og Ullevål tape mot antatt bedre Høvik. Dersom alt klaffer er Ullevål og Konnerud likt på innbyrdes oppgjør - men Konnerud foran på målforskjell. 

De to kampene spilles ikke før 9. og 11. februar grunnet landslagspause.

Mjøndalen slo Drammen

I rundens andre lokaloppgjør søndag, beseiret Mjøndalen Drammen imponerende 4-1 på Marienlyst - hvor nettopp Solberg tapte 4-0 for Drammen forrige uke. 

Det betyr at Mjøndalen nå har gått forbi Drammen med henholdsvis 18 og 17 poeng på tabellen, og ligger på 5. og 6. plass. 

Mjøndalen har med andre ord hatt en formidabel utvikling etter nyttår, og kan på ingen måte avskrives i sluttspillet. 

Kampene tidligere denne uka endte slik:

Ullevål - Solberg: 1-9
Ready - Drammen Bandy: 5-4
Ullern - Konnerud: 12-2
Mjøndalen - Høvik: 7-5

LES MER OM BANDY HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE