ANNONSE

HELT: SSK-veteran Petter Moen avgjorde for Norge i VM-kvartfinalen.
ILLUSTRASJONSFOTO: SOLBERG BANDY

SSK's Petter Moen førte Norge til semifinale i bandy-VM

Det norske bandylandslaget er klare for sin første semifinale i bandy-VM på 20 år etter en utrolig snuoperasjon mot Kasakhstan.


Alexander Jansen

 02.02.17, kl. 20:30
 02.03.17, kl. 10:14


ANNONSE
ANNONSE

 

SVERIGE: Etter å ha knust både Tyskland og USA tidligere i sluttspillet var det ventet langt tøffere motstand mot Kasakhstan i torsdagens VM-kvartfinale. 

For det kan ikke karakteriseres som noe annet enn en bragd av landslaget, med flere Solberg-spillere på banen, å snu 0-4 til 5-4.

Aftenposten melder at Kasakhstan var store favoritter før oppgjøret, og ledet også 0-4 til pause. 

Norge ga imidlertid ikke opp, og etter scoringer av Felix Callander, Eirik B. Johnsen (Solberg), Nikolai Rustad Jensen og Fredrik Randsborg stod det uavgjort 4-4 til full tid. 

Petter Moen avgjorde i ekstraomgangene

Til slutt var det Solbergs Petter Moen som kunne slippe jubelen løs etter å ha ordner seiersmålet for Norge på sudden death i andre ekstraomgang.

- Jeg vet ikke om Kasakhstans spillere var slitne, men de var ikke helt på. Det gjorde at vi fikk ekstra energi, og da det var 2-4 kjente vi at det kunne gå veien, sier lagkaptein Christian Lauenborg Waaler til Aftenposten.

Avisen skriver at det norske landslaget tapte 3-11 for Kasakhstan i fjorårets mesterskap - og ble slått av Sverige i bronsefinalen.

Nå er det etter alt å dømme nettopp vertsnasjon Sverige som venter i VM-semifinalen. 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE