ANNONSE

SOLID SPILL: Fire glade Solbergjenter etter 4-0 seier mot Kina. F.v. keeper Jenny Gulbrandsen, Mia Wam Johannesen, Marthe Røren Hellum og Hedda Fjeldheim Lein.
ALLE FOTO: PRIVAT

Fornøyde jenter hjem fra bandy-VM U17 i Irkutsk

Solbergjenter bidro med målgivende pasninger, scoringer og tett bur da de skulle forsvare Norges ære i U17-VM i bandy.


Redaksjonen

 01.03.17, kl. 16:00
 10.03.17, kl. 09:12


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER/ IRKUTSK: Dette melder Eikernytt.no om.

Totalt ble åtte jenter fra Solberg Sportsklubb plukket ut av Norges Bandyforbund til VM i bandy U17. Fire av dem var tatt med som reserver.

De norske jentene nådde finalen 26. februar og spilte om bronsemedaljen mot Finland.

Men det var først etter å ha gitt alle de medvirkende lagene god motstand gjennom hele uken i Irkutsk, og kunne dermed krysse av å ha spilt mot nasjoner som Sverige, Russland og Kina.

Populære jenter

En svært så eksotisk uke for det norske landslaget er over, og jentene kommer seirende hjem, til tross for den litt sure fjerdeplassen.

Ikke minst supporterne, et tyvetalls foreldre, søsken og andre stolte fans følte deltakelse i bandy VM U17 som en seier.

TOPP SIKKERHET: Stort politioppbud til kampene. Her tas det ingen sjanser.

Selv om de norske supporterne var for promille å regne i antall sammenlignet med publikumsoppslutningen i den russiske bandymetropolen Irkutsk, kunne man på de direktesendte fjernsynskampene likevel tydelig høre engasjementet fra den norske kolonnen, melder Eikernytt.no.

Så stort engasjement «måtte bare» bli gjenstand for helside i russisk avis og direktesendte TV-intervjuer. Alt mens autograf- og fotografjegere stod i kø for å sikre seg minner fra, og med, de norske jentene.

Oppslutningen rundt bandy i Irkutsk er langt over hva vi kjenner til her hjemme. Allerede på flyplassen ble de norske jentene møtt av journalister og bandyfans. Populariteten føltes ikke mindre med politieskorterte busser til hotell, stadioner og andre utflukter. Før publikum for alvor overtok ærverdige Trud stadium, kunne vi nesten tro politiet var i flertall.

Legendarisk arena

Trud stadium er en legendarisk arena med 16.500 sitteplasser, slottsportallignende inngangsparti og lysmaster på størrelse med science fiction-bilder av vesener fra fremmede planeter. En god arena med flott isdekke.

FINT DEKKE: «Ismaskinen» var ikke akkurat av nyeste dato, men gjorde jobben sin.

Det meste minner om en storhetstid for både bandy og folk i omgivelser som kanskje ikke helt har sett oppussing de senere år. Allikevel perfekt plassert sentralt i denne pittoreske byen Irkutsk med alle sine fantastiske, religiøse bygg, sjarmerende trehus i alle fasonger, spennende skulpturer, trikker, trolleybusser og vanlige busser av eldre dato.

Og om du trodde Sibir var bitende kald og surt, så motbeviste værgudene dette under VM-uka. Tosifrede kuldegrader om natten ble fort til to varmegrader og snøsmelting i løpet av dagen. Ytterligere varme fra befolkningen gjorde hele VM til en stor opplevelse for den norske delegasjonen.

POPULÆR SPORT: Fra åpningsseremonien og stor publikumsoppslutning.

Russerne heiet helst på Norge, når ikke de russiske jentene selv var på banen. Iherdige rop fra den norske supportbenken ble stadig forsterket av gebrokkent norsk. Et og annet heiarop ble nok utvekslet på begge språk. Et overtallig russisk publikum gav nok likevel mest lyd med sin taktfaste tramping når det gikk veien for de russiske jentene, særlig under finalen, da publikum var over 4.000.

Finaledagen ble avsluttet med stor bankett for alle spillere og inviterte gjester, som ble underholdt av et bredt spekter russiske artister.

STOR SEIER: Stor stas etter 4-0 seier mot Kina.

Resultat i bandy VM 2017 jenter U17:

1. Sverige
2. Russland
3. Finland
4. Norge
5. Kina

Den norske troppen:
Målvakter: Jenny Gulbrandsen (Solberg) og Stine Emilie Pedersen (Ullevål).

Utespillere: Anette Wiken Lund (Høvik), Christine Bustgaard (Høvik), Ellen Fougner Arnesen (Høvik), Hanna Svenni (Høvik), Hedda Fjeldheim Lein (Solberg), Katrine Bolme (Ready), Laura Andresen Follesø (Høvik), Marthe Røren Hellum (Solberg), Martine Hansen Bakken (Ullevål), Mia Wam Johannesen (Solberg), Mille Lie Lome (Høvik), Mina Cecilie Melbye (Ready), Nora Mäenpää Bergersen (Ullevål) og Sofie Ebbing Listuen (Høvik).

Hjemmeværende reserver: Andrea Pauline Haavik Jenssen (Ready), Anneli Svalbjørg Pettersen (Solberg), Eline Martens (Solberg), Pia Sundby Indrevoll (Ullevål), Synne Wiker (Solberg) og Valentina Thao Pham Do (Solberg).

LES OGSÅ: Lokale gutter klare for U17-landslaget


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE