ANNONSE

ENDELIG: Ola Ekeberg Apenes i Drammen Loggers og Arne Røren i Drammen kommune er fornøyde med den nye banen.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Åpnet Drammens første baseball-bane

I 2013 startet Glenn Andreas Brownlee (Mjøndalen) og Ola Ekeberg Apenes (Drammen) klubben Drammen Loggers Baseballklubb. Lørdag åpnet byens første bane med burger, sol og kamp.


Andrea Syversen

 09.06.18, kl. 20:21
 22.06.18, kl. 13:03


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I 2015 ble klubben tatt opp i NSBF (Norges Soft- og Baseball Forbund). De siste årene har interessen for baseball i Norge økt, og det er ifølge NSBF totalt 19 klubber i landet.

Loggers har vokst siden 2015, men er fremdeles en liten klubb. Det at de nå har fått sin egen bane betyr mye.

- Det har alt å si at vi har en bane. Hvis vi skal få folk til å bruke fritiden sin på idretten er det viktig å ha en ordentlig bane å kunne komme til, forteller Apenes.

Kommunen og forbundet har finansiert banen i fellesskap, og klubben takket for anlegget ved å overrekke avdelingsleder for idrett i Drammen kommune, Arve Røren (bildet), en signert ball på åpningen.

Kombinerer med fotball og cricket

Den samme sletta på Berskaug lengst mot tennishallen benyttes også til fotball og cricket, og det er kamp om plassen. Baseballklubben og forbundet har sammen kommet frem til løsningen, så den ikke står i veien for andre. 

Banen er derfor ikke like stor som vanlige baseballbaner, men så lenge de kan spille både softball og baseball er Apenes fornøyd.

- Det er kjempeviktig å ikke ta fra de andre. Det er nettopp derfor banen ser ut som den gjør. Det er heller ikke så mye å vedlikeholde når den ikke er så stor, forteller Apenes.

Glenn Andreas Brownlee var med å grunnla klubben og fikk lørdag spille på den nye banen

Knepent tap på ny hjemmebane

På voksenlaget til Loggers er det nå 27 faste spillere, fordelt på både kvinner og menn. Barnelaget (6+) er et gratistilbud fra klubben sin side, og det kommer 5-10 barn på treningene. Mange som ikke velger fotball kommer isteden for å trene baseball, og flere tidligere fotballspillere spiller nå baseball til tross for idrettsskader.

Bærums-laget Royals var de første gjestene på Loggers sin nye stadion. Lagene var jevne gjennom hele kampen, men Royals satte inn støtet mot slutten og økte fra 5-5 til 5-7. 

Tap til tross, det ble en stor festdag for baseball i Drammen lørdag, med mange fremmøtte og god stemning i sommersola. 

Norges sjette baseballbane åpnet lørdag ettermiddag på Berskog

LES OGSÅ:  Baseball på norsk - vi ble med Drammen Loggers på match!

Se flere bilder fra åpningsmatchen lørdag her:

...


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE