ANNONSE

RASKEST: Her ser du Norges for øyeblikket raskeste mann og kvinne i bakkeløp!
FOTO: PRIVAT

Anders sikret sitt 14. NM-gull - og Molly leverte pang-debut!

Ekteparet Pettit Grøndal viste hvem som er norges racing-par nummer én i finalerunden av bakkeløp-NM i Hof i helga.


Alexander Jansen

 30.09.18, kl. 20:38
 12.10.18, kl. 18:20


ANNONSE
ANNONSE

 

HOF/DRAMMEN: Ikke bare sikret Anders Pettit Grøndal sitt andre NM-gull for sesongen, og sitt 14. totalt fordelt på rally og bakkeløp. Imponerte gjorde også kona Molly Pettit Grøndal, som for anledningen ikke bare debuterte bak rattet i en rallybil - men også i bakkeløp

Gjennom tre løpsrunder både lørdag og søndag, viste Molly en imponerende bratt forbedringskurve, og hevdet seg godt blant norgeseliten. Total ble hun nummer fem i sin klasse med 1.01,19 som bestetid, knappe seks sekunder bak vinnertiden - og det i en bil med omlag 100 hester mindre enn de beste, og langt fra optimalt dekkoppsett (medium istedenfor super-soft).

R2-bilen Molly kjørte har omlag 180 hestekrefter og forhjulstrekk, noe som er svært uvant for drammensjenta som fra før er kjent fra helt andre disipliner innen asfaltracing. Allikevel ble hun raskeste kvinne med god margin - foran konkurrenter med langt sprekere biler og firehjulstrekk!

LES OGSÅ: Nå er Molly tilbake bak rattet - i ektemannens rallybil!

RALLYBIL-DEBUT: Bakkeløp ga Molly mersmak, og dette blir trolig ikke siste gangen vi får se henne bak rattet i en rallybil. (FOTO: TORSTEIN ERIKSEN)

Sikret tittelen i lånt bil

Anders, som opplevde tidenes marerittkrasj forrige helg under Rally Hedemarken, fikk muligheten til å forsvare NM-tittelen i lånt bil, da hans gamle bil ble vrak i den voldsomme rundvelten. 

- Jeg var kjempeheldig som fikk låne bil av Oddbjørn Røed, hvis ikke hadde jeg ikke hatt en sjanse. Vi satte på mitt eget utstyr på bilen hans, så det ble som å kjøre min egen, forteller den doble norgesmesteren til DRM24.

FOTO: PER-EIVIND SYVERTSEN

Isolert sett ble han nest raskest i R5-klassen, kun slått av Stian Hermansen med rallycrossbil og over det dobbelte av effekten (cirka 600 hestekrefter). Grøndals lånebil, en Ford Fiesta R5 med 280 hestekrefter, ble raskeste rallybil i Hof.

Med sitt 14. NM-gull er Anders Grøndal historisk i Norge - ingen annen bilsportutøver har tatt 14 gull uansett gren.

1. OG 2. PLASS: Anders Pettit Grøndal (i midten) og kona Molly med nummer to i bakkeløp-NM, Arnt G. Olsen.

- Ikke vært så glad siden vi giftet oss

Søndag kveld var det naturligvis full feiring for drammensparet. Anders forteller at kona har strålt som en sol dagen lang.

- Jeg er kjempestolt av hva hun fikk til. Jeg har ikke sett Molly så glad siden vi giftet oss! bedyrer Anders overfor DRM24.

For konkurranse i rallybil ga åpenbart mersmak for Molly. 

- Jeg synes det 
var fryktelig gøy, og et adrenalingkick jeg ikke har kjent på før. Tett på skog, trær og halmballer er veldig spennende, og et skikkelig kick, forteller Molly til DRM24.

HERR OG FRU: Molly foran i ektemannens R2 utlånsbil, Anders bak i lånt R5-bil. (FOTO: PRIVAT)

Rally-satsing neste?

Nå utelukker ikke WRC-reporter Molly at hun selv kommer til å satse på rally - ihvertfall gjøre et forsøk.

- Jeg er veldig ydmyk i forhold til dette med å kjøre med kartleser og noter, og at man er nødt for å stole 100% på den som sitter ved siden av. Jeg vet ikke hvordan jeg ville håndtert det da det er ganske fremmed for meg, men er interessert i å gjøre et forsøk, avslører en motivert Molly.

- Hvis jeg først bestemmer jeg meg for det, kommer jeg til å legge ned veldig mye arbeid i å trene med noter, forteller hun.

Og får umiddelbart støtte fra ektemannen. 

- Jeg håper absolutt hun sender inn en søknad!

Se seierskysset her:

😅😃 NM gull nr 14 er i boks 🥇

Publisert av Anders Pettit Grøndal Søndag 30. september 2018


Dette sa Molly underveis i løpet søndag:

Day 2 of my Hill Climb debut is on! New race of three runs and I can't tell you how much fun this is🤗 Did a big step this morning, improving my time from yesterday with 4 sec. My best run is now 1:03.85⏱👊 Just completed today's 2nd run and it felt even better. Let's see what the time will be!🏁 #HillClimb 📹 Co-driver Torstein Eriksen

Publisert av Molly Pettit Søndag 30. september 2018


Her tester Molly bilen fredag før NM-finalen:

Norwegian hillclimb final this weekend - and I’m in it! 🤩 A little shakedown this evening and I now feel good to go 😁🚙💨 1.7 km hillclimb on tarmac 😬 Big thanks to Anders Grøndal and Grøndal Bilbutikken for the opportunity to drive a rally car for the first time! Also thanks to Pirelli Motorsport and Speedline Corse UK for slicks and wheels! 🤗 #fordfiestar2t #nmfinalebakkeløp #hillclimb #norway #bilsport #racinggirl

Publisert av Molly Pettit Fredag 28. september 2018


PS: Det var ikke bare Molly Pettit som debuterte i bakkeløp i helga - også kartleser Torstein Eriksen fra Steinberg, kjent som co-driver for Mads Østberg og Frank Tore Larsen, deltok også for første gang bak rattet i Hof.

LES OGSÅ: Programlederdrømmen går i oppfyllelse i nytt realitykonsept
LES OGSÅ: Grøndal etter krasjen: – Det blir «bare» et karosseribytte


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE