ANNONSE

I TENKEBOKSEN: Kommuneoverlegen forteller at det gjøres ulike vurderinger knyttet til tiltaksnivået i barnehagene.

Barnehagene i Drammen kan ha siste dag på rødt nivå fredag

Kommunen forlenger rødt nivå på skolene ut neste uke. For barnehagene kan det bli lettelser fra mandag.


Alexander Jansen

 07.04.21, kl. 10:24
 08.04.21, kl. 15:49


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Alle barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler i Drammen får forlenget rødt nivå til og med fredag 16. april.

- Vi viderefører rødt smittevernnivå fordi det fortsatt er nokså mange smittetilfeller blant barn og unge. Det har nå kommet en ny smittevernveileder for skolene med noen krav til forsterkede smitteverntiltak. Det er tre skoler som er stengt for undervisning på skolen denne uka. Men for de øvrige skolene skal rødt smittevernnivå være tilstrekkelig for å redusere smittefaren mellom både elever og lærere, dersom man følger reglene og anbefalingene, sier kommuenoverlege John David Johannessen (bildet).

Ikke avgjort for barnehagene

For barnehagene gjelder rødt tiltaksnivå til og med fredag 9. april. Om dette forlenges avhenger av kommunens vurdering senere denne uka. Blir det en endring, vil det være gjeldende fra førstkommende mandag.

- Det er betydelig lavere smitte på barnehagenivå enn på skolenivå, men det forekommer. Under den andre bølgen i fjor høst var barnehagene på gult nivå hele tiden, og erfaringen var at dette fungerte veldig bra, sier kommuneoverlege John David Johannessen til DRM24.

Det er imidlertid mange parametre som skal vurderes, og med nye virusvarianter har det kommet nye anbefalinger fra sentralt hold. Flere ting kan bli utslagsgivende.

- Tidligere har vi stort sett fulgt tiltakene som følger de ulike risikonivåene. Nye retningslinjer fra FHI tilsier at man ikke trenger å følge dette slavisk, men gjøre egne vurderinger.

- Det blir en vurdering av både smittetrykket i kommunen generelt og antall smittetilfeller i barnehagene, sier Johannessen.

PS: Lier kommune har onsdag besluttet å forlenge rødt nivå på både skoler og barnehager ut neste uke, altså til 16. april.

LES OGSÅ: 
Slik er Drammens-smitten nå - sjekk din bydel og aldersgruppe


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE