ANNONSE

FORTSETTER: Arvtageren til Volvo XC70 (på bildet), V90 CC, blir politiets nye standard-bil.
ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Volvo og Mercedes blir politiets nye patruljebiler

Skal benytte Volvo V90 Cross Country og Mercedes Vito i den neste syvårsperioden.


Alexander Jansen

 09.01.20, kl. 18:54
 21.01.20, kl. 09:16


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: Dermed er Volvo tilbake i manesjen som politiets hovedpatruljebil i Norge, etter at BMW 5-serie Touring og Volkswagen Passat har hatt kontrakten de siste årene.

Politiet har imidlertid hatt utgåtte Volvo XC70 som hundepatruljebil de siste årene, og UP og enkelte politidistrikt har allerede tatt i bruk Volvo V90 og V90 Cross Country.

Disse bilene blir brukt som såkalt liten patruljebil, mens Mercedes Vito skal dekke behovet for stor patruljebil i perioden 2020-2027, opplyser Politiets Fellestjenester i en pressemelding.

– Målet med anskaffelsen har vært å finne de bilene som best dekker politiets behov, i dag og i fremtiden, og innenfor dagens økonomiske rammer, sier direktør Helge Clem i Politiets Fellestjenester.

Anskaffelsen er gjennomført som en konkurranse med forhandlinger. I alt ti aktører fra hele Europa meldte sin interesse. Fem aktører oppfylte kravene for å delta i konkurransen. Kontraktene er tildelt tilbudene med best forhold mellom kostnad og kvalitet basert på politiets evalueringskriterier.

Politiets Fellestjenester vil signere kontrakt med de valgte leverandørene etter utløp av den lovbestemte karensperioden.

LES OGSÅ: Nå er politiets nye BMW-er klare for veien

LES OGSÅ: Politiets første «cruise light»-bil til Drammen

DSC_0229-01.jpg
MERCEDES VITO: Fortsetter som politiets nye, store patruljebil.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE