ANNONSE

NY «TIGGERUNDE»: TV Visjon Norges grunnlegger og bemidlede pastor, Jan Hanvold (66), har igjen sendt ut håndskrevne brev der han ber mottakerne om pengegaver for å redde den kristne TV-kanalen fra nedleggelse.
FOTOMONTASJE: VISJON NORGE

Omstridt TV-pastor vekker harme med nye «tiggerbrev»

«Det er stor krise her i Visjon Norge og vi trenger et økonomisk mirakel», heter det i brevet som er sendt ut til menighetens 8000 tidligere bidragsytere. Det har fått flere til å reagere med harme.


Thea Pham Tran

 03.05.17, kl. 12:23
 31.05.17, kl. 10:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Liss-Marie Beck fra Krokstadelva er blant de som ergrer seg over innholdet i brevet. Moren til venninna hennes mottok nylig et håndskrevet brev fra Visjon Norge, signert tv-predikanten Jan Hanvold, der han ber om 1400 kroner i bursdagsgave til menigheten.

– Der kommer det fram at hun er blant de 8000 som ikke har gitt enda, og at det er de det hviler på for at Visjon Norge skal klare å fortsette driften sin i 2017. Jeg syns det hele er usmakelig. Her legger de press på en person som er trygdet og som allerede ikke har all verdens med penger. Hun vil selvfølgelig ikke være skyld i at kanalen går under, sier Beck provosert.

I brevet står det at den kristne TV-kanalen befinner seg i stor økonomisk krise. Regnskapstall for 2016 er ikke offentliggjort enda, men tall fra 2015 viser at TV Visjon Norge hadde driftsinntekter på 95,5 millioner kroner, og et overskudd på 736.000 kroner. 

LES OGSÅ: Sender falske brev i Visjon Norges navn

– Tilbyr frelse mot betaling

Samme år førte den mye omtalte drammenspredikanten opp 1,5 millioner kroner i skattbar inntekt.

– Jeg har sett på et par av sendingene. Det er ganske drøy kost, for de fører en ganske så aggressiv innsamlingsmetode. Her ruller både vipps, kontonummer og pengeoppfordringer non-stop på skjermen. Hanvold kaller seg pastor og tilbyr frelse mot betaling, men si meg, hvilken seriøs pastor gjør sånt, undrer Beck.

Hun stiller seg kritisk til Hanvolds kristne praksis. 

– Det er ingen tvil om at han er en lur forretningsmann. Han kjører rundt i en fin bil, bor i et flott hus og har hytte på fjellet. Men er det god praksis av en pastor å tigge penger fra folk som allerede har lite ved å spille på deres samvittighet og tro, for så å selv kunne føre et liv i luksus, spør Beck.

LES OGSÅ:
TV-pastor under lupen i NRK-dokumentar

– Ingen kommentarer

På TV framstår Hanvold som en svært snakkesalig person, men overfor mediene er han ikke like raus med ordene.

Til DRM24 sier Hanvold at det er vanlig praksis å sende ut brev der de oppfordrer folk til å gi offergaver, men han ønsker ikke å utdype verken innholdet i brevet eller den økonomiske situasjonen i TV Visjon Norge.

– Der har jeg disse svarene å gi, og det er ingen kommentarer og ingen kommentarer. Ha en fin dag videre, sier den ordknappe tv-predikanten før han legger på røret.

Hanvold etablerte TV Visjon Norge i 2003, og er både styreleder og ansvarlig redaktør for kanalen. Visjonkirken har hovedbase på Pukerud i Drammen.

LES OGSÅ: Sender tiggerbrev - håver inn på kristen TV-kanal


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE