ANNONSE

HYGGE PÅ FJORDEN: Hver dag i ti uker, er ti gjester med «M/S Sommerferie» på Drammensfjorden.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / ANDREA SYVERSEN / DRM24

Vil gi alle barn gode sommerminner: - Behovet er enormt

Rett Fram opplevelser tilbyr bading og fisking, mat og drikke, lek og moro gjennom hele sommeren. Bli med på sommer-seilas!


Andrea Syversen

 18.07.19, kl. 18:51
 02.08.19, kl. 10:01

Alexander Jansen


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Alt var ordnet på forhånd, og det er ingen ting vi trenger å tenke på. Vi er bare med for å kose oss, forteller mamma Frøydis og sønnen Daniel (11) fra Lier - henrykt over sommerens høydepunkt.

Tilbudet er myntet på barn og unge i vanskelige livssituasjoner - ofte er det snakk om kronisk syke barn eller barn som av en eller annen grunn lever under vanskelige levekår, som får hjelp av organisasjonen.

Slagordet til Rett Fram er «alle barn fortjener gode opplevelser».

- Behovet er enormt. Og det er flest etnisk norske som trenger hjelp. I følge Statistisk Sentralbyrå var 3.400 barn i drammensregionen berørt av fattigdom i 2016, forteller Ronny Johnsen, organisasjonsleder i Rett Fram.

IMG_0410.jpg

Ti uker på sjøen

Når snøen har smeltet og sola begynner å varme, bytter Arild Bjørvåg i Rett Fram ut kontoret med en seilbåt. Siden 2014 har den veldedige organisasjonen leid båt til sine sommerutflukter. Én uke med seilbåt har nå blitt til ti. 

Mandag til fredag gjennom ti uker tilbyr nå Rett Fram dagsturer i Drammensfjorden med «M/S Sommerferie». Tilbudet er gratis, og byr på en fem-timers båttur med opplevelser og servering.

DJI_0079_komp_red.jpg
11 år gamle Daniel og mamma Frøydis var fredag med på båttur for første gang. Dagen før var de sammen med Rett Fram på Tusenfryd, hvor barnefamilier får en hel dag i landets største fornøyelsespark.

IMG_0433.jpg
- Det er perlevær og super oppvartning. Alle i Rett Fram er på tilbudssida, konstarerer mamma Frøydis.

Hun fikk vite om tilbudet gjennom helsesøster på skolen, som hadde vært på et foredrag med Rett Fram. Den andre familien som var med på tur denne dagen var mamma Ida, med barna Tyr (9) og Lava (4).

IMG_0442.jpg- Dette har barna gledet seg lenge til, forteller tobarnsmamma Ida. 

De to søsknene likte seg aller best inne i båten, hvor det er stor boltreplass og mye og finne på med brettspill og gjemsel blant putene i senga. Med eget kjøkken, toalett, stue og soverom/lekerom er det mulig å legge ut på fjorden uansett vær.

IMG_0390.jpgBADING: Innekos til tross, med sol og varme frister det alltid med et forfriskende bad - rett fra båten.

- Ikke lov å være beskjeden!

Bjørvåg forteller at det alltid blir en koselig tur.

- Vi legger opp ruten etter gjestenes ønsker, og tilpasser oss etter været. Vannsport, bading, fisking, leting etter troll og brettspill i båten er kun noen av aktivitetene som tilbys. Innimellom arrangerer vi også kveldsturer med båten, forteller Bjørvåg.

IMG_0304.jpgDISKER OPP: Ombord på båten sammen med Bjørvåg er Ann-Katrin Torsen, familiekontakt i Rett Fram Opplevelser, og med på båten for å servere mat og skape hygge. 

Bjørvågs viktigste regel er som følger: «I dag er det ikke lov å være beskjeden, drikk og spis alt dere orker.» Servering fra start til slutt er nemlig alltid en del av turen.

IMG_0416.jpg
IMG_0403.jpgFIN SOMMERJOBB: Datteren Michelle (10) er ofte med mamma Ann-Katrin på jobb, da hun liker å bade - og er en ekstra ressurs ute i vannet.

Avhengige av støtte

Da Rett Fram ønsker å bruke mest mulig penger på utflukter og opplevelser, går det lite til administrasjon og ikke en krone til markedsføring. Den jobben tar Facebook seg av - og har blitt organisasjonens viktigste og eneste markedsføringskanal. 

På Facebook-siden «Rett Fram opplevelser» publiserer mannskapet daglig bilder fra turene på fjorden, hvor delinger, kommentarer og likerklikk er avgjørende for å spre budskapet.

For å få det hele til å gå rundt er imidlertid Rett Fram helt avhengig av samarbeidspartnere og støtte fra næringslivet - samt statlige tilskudd.

IMG_0369.jpgTAKKNEMLIG KAPTEIN: Bjørn Morgan Johansen stortrives som innleid kaptein og sikkerhetsansvarlig gjennom flere år. - Jeg føler at jeg har ferie hver dag. Dette er bare deilig, forteller Johansen bak roret.

450.000 kroner fra regjeringen

I 2017 fikk Rett Fram for første gang statlig støtte gjennom tilskuddsordningen mot barnefattigdom, og nylig har Rett Fram blitt tildelt nye midler for 2019 av en pott på 302 millioner kroner regjeringen har bevilget til tilskuddsordningen: 

450.000 kroner øremerket nettopp turene med «M/S Sommerferie».

- Aldri før har frivillige tiltak mot barnefattigdom vært så styrket. Dette er midler til organisasjoner, kommuner og private som skal gi barn og unge et rikere aktivitetstilbud, uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon, sier Silje Hjemdal (Frp) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

- En god oppvekst er viktig for barn og unges videre utvikling. Vi må derfor sørge at barn og unge får gode minner fra oppveksten, gjennom blant å kunne delta på sosiale aktiviteter og på ferier, sier Hjemdal.

IMG_0391.jpgBARNEGLEDE: Ombord på «M/S Sommerferie» er barnas opplevelser satt i første rekke.

DJI_0094_komp.jpgIDYLLISK: Med Drammensfjorden som boltreplass har man mange muligheter, som her i Jerdalsbukta, hvor seilskuta ankret opp for bading og kos.

IMG_0436.jpgKVITTERTE FOR SUKSESS: Mamma Frøydis skriver seg inn i gjesteboken med en hyggelig hilsen etter en vellykket dag til sjøs.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE