ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: NILS J. MAUDAL / DRAMMENSBILDER.NO

Vil fengsle utbyggerne i korrupsjonssaken

Om politiet får det som de vil, vil utbyggerne som har betalt penger til de to korrupsjonssiktede byggesaksbehandlerne i Drammen kommune ikke slippe unna med bøter, men straffes med fengsel.


Thea Pham Tran

 09.01.17, kl. 13:52
 26.01.17, kl. 20:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: – Vi er inne på en banehalvdel hvor det er lite som skal til for at det er snakk om grov korrupsjon. Vi kommer til å be om at utbyggerne straffes med fengsel, ikke med bøter, sier politiadvokat Hans Lyder Haare ved økonomiavsnittet i Sør-Øst politidistrikt til NRK Buskerud.

Haare har nylig sendt tre saker, som berører utbyggere i korrupssjonskandalen, videre for påtaleavgjørelse hos statsadvokaten.

Sakene skal opp i retten i løpet av våren, mens straffesaken mot de to korrupsjonssiktede byggesaksbehandlerne berammes trolig til høsten, ifølge NRK.

LES OGSÅ: Ytterligere fire personer siktet i korrupsjonsskandalen

Sterke bevis

Tilsammen har 27 utbyggere vært i avhør hos politiet. Kun én utbygger har innrømmet medvirkning til korrupsjon.

Politietterforskerne har sikret seg flere lydopptak fra samtaler mellom de to saksbehandlerne og utbyggerne, i tillegg til kopier av transaksjoner som skal ha blitt gjennomført mellom partene. 

Ifølge NRK Buskerud har en utbygger betalt til sammen 160.000 kroner, mens en annen har betalt 90.000 kroner og en tredje 80.000 kroner. 

Fra før har det blitt kjent at flesteparten av de berørte byggesakene som er omtalt i forbindelse med korrupsjonsaken, er knyttet til innvandrermiljø i byen.

LES MER: Korrupsjonssiktet saksbehandler inne for soning etter NAV-svindel


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE