ANNONSE

REKORDFORSØK: Her står omlag 250 personer på hodet på torget (klikk på vinduet for å se video).
FOTO/VIDEO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Slik endte verdensrekordforsøket på Bragernes torg

Etter en solfylt lørdags ettermiddag med «Idrett For Alle», avsluttet arrangementet med et verdensrekordforsøk, midt på Bragernes torg.


Joakim Fjeldli

 17.06.17, kl. 15:20
 26.06.17, kl. 17:38


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Hele 19 idrettsklubber hadde aktivitetsstands på torget, hvor barn mellom 6 og 13 år kunne prøve ulike idretter. Høydepunktet på dagen var imidlert et heller spesielt verdensrekordforsøk.

Rekorden som skulle slås var nemlig antall mennesker som kan stå på hodet samtidig, og arrangør Byen Vår Drammen hadde derfor engasjert barn og unge gjennom idrettsklubber, skoler og sosiale medier for å «stå på hodet for idretten i Drammen».

Den eksisterende rekorden var 648 personer som samtidig stod på hodet under en yoga-festival, i India i desember i 2016.

Håper på Europa-rekord

Og så var det duket for forsøket. Det ble gjort både oppvarming og prøve-forsøk, før det endelige forsøket ble satt i sving.

For å slå rekorden, måtte altså minimum 649 mennesker stå på hodet samtidig, i minimum 15 sekunder.

Arrangøren selv opplyser at de ikke helt hadde oversikten der og da, men antar det var rundt 250 personer - mesteparten barn - som stod på hodet.

Dermed manglet det omlag 400 personer for å slå rekorden - for ikke å nevne at alle disse skal stå på hodet samtidig.

Det kan imidlertid være at rekorden holder til Norges- eller Europa-rekord - men det gjenstår å se hvor offisielt det blir.

- Vi driver med fintelling nå, og befinner oss i grenseland. Uansett virker det som om dette er noe som gav mersmak, og vi vil trolig gjøre et nytt forsøk neste år, sier leder av Byen Vår Drammen, Tom Søgard til DRM24.no lørdag kveld.

Se video av stuntet øverst i saken!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE