ANNONSE

FORBEREDER OPPDRAGET: Denne uka trente losene Thomas Høvik og Rune Haukland i simulator, på å lose et fartøy i samme størrelse. Et større fartøy på nesten 300 meter ble også testet for å presse grensene.
Foto: Losoldermann Elise Rusten

Venter gigantskip inn Drammensfjorden: - Tidenes største!

13. mai ankommer den 232 meter lange bilbåten «Morning Lady» Drammen Havn - den største av sitt slag som noen gang har passert Svelvikstrømmen.


Redaksjonen

 27.04.21, kl. 10:33
 10.05.21, kl. 16:51


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser Kystverket på sine Facebooksider.

Det hele ligger an til å bli litt av en begivenhet for de spesielt interesserte - og dem er det en del av. Siden den enorme farkosten skal navigeres gjennom den smale Svelvikstrømmen og stedvis grunt farvann, kan ingen ting overlates til tilfeldighetene. Derfor kreves det grundig planlegging.

- Med slike store fartøy er marginene små, og losene våre må forberede seg ekstra godt i forkant av dette krevende oppdraget, uttaler Kystverket.

Denne uka trente losene Thomas Høvik og Rune Haukland i simulator, på å lose et fartøy i samme størrelse. Et større fartøy på nesten 300 meter ble også testet for å presse grensene. Begge fartøyene ble tatt vellykket inn og ut gjentatte ganger, både med og uten kraftig vind og strøm. Slik kan oppdraget planlegges nøye på forhånd, også med ekstra utfordringer. 

- Losingen er planlagt den 13. mai, men alt avhenger av vær og vind og det er foreløpig vanskelig å si nøyaktig når den kan ventes å passere Svelvik. Men planen er at den skal passere Rødtangen litt før Svelvik to timer før høyvann på inngående for minst mulig strøm. Og tilsvarende Sandtangen, litt etter Svelvik på utgående, opplyser Kystverket.

BILDE 1 Bil-bonanza Drammen havn_345.jpgENDEDESTINASJONEN: Havna i Drammen på Holmen. (FOTO: DRAMMEN HAVN)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE