ANNONSE

ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Sentrumsgate stengt etter vannlekkasje

En vannlekkasje i Rådhusgata i Drammen sentrum fører til stengte sentrumsgater og boliger uten vann.


Alexander Jansen

 09.08.18, kl. 01:24
 14.08.18, kl. 09:41

Benedicte Haugaard


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Lekkasjen skal ha oppstått i 01.00-tiden natt til torsdag på en byggeplass ved siden av rådhuset.

- Drammen kommune og brannvesen på stedet. Vannlekkasjen er stoppet, men det har oppstått et synkehull i asfalten utenfor innkjøringen til en parkeringskjeller, sier operasjonsleder Kjell Reidar Johansen i politiet til DRM24.no. 

Ifølge Johansen er det uklart hvorvidt disse bilene nå kommer seg ut av parkeringskjelleren. Parkeringskjelleren huser omlag 20 kjøretøy tilhørende et nybygg på stedet.

REPARERER: En gravemaskin er satt på jobben. Hullet skal tettes iløpet av dagen. 

Ikke rapportert om bygningsskader

Rådhusgata er inntil videre stengt mellom Schwenkegata og Amtmand Bloms gate som følge av hendelsen. Årsaken til lekkasjen er foreløpig ikke kjent, utover at den kommer fra et vannrør under bakken.

- Det har vært en ganske stor lekkasje, men det er foreløpig ikke meldt om vann eller skader i bygninger i området. Det ser ut til at vannet har gravd ut en del masse under asfalten, og Drammen Drift er på stedet og har sperret av, opplyser 110-sentralen til DRM24.

Det er bare to uker siden forrige gang det opptod en større vannlekkasje i Drammen sentrum midt på natten - et par steinkast unna. Denne er under visuell oppbygging, og vil være klar om ikke lenge.

Ingen biler i parkeringskjelleren

Som følger av vannlekkasjen har fem boliger i Rådhusgata mistet vannet. Driftskoordinator for vann og avløp i Drammen kommune, Finn Renna, sier de kjører ut nødvann. 

- Vi har skaffet vann til de boligene som har mistet vannet. Reparering av skaden og gjenoppbygging av veien er iverksatt, og forhåpentligvis løser det seg iløpet av dagen.

Ifølge driftskoordinatoren er ikke rådhuset berørt av lekkasjen. Han forklarer også at alle bilene parkeringskjelleren bak synkehullet er fjernet.

- Vi var bekymret for bilene i begynnelsen, men veiavdelingen mente det var greit å kjøre de ut. 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE