ANNONSE

ORDFØRERDUELL: Fredrik Haaning (H) og Monica Myrvold Berg (Ap) har noen spennende timer i vente.
FOTO: HØYRE/ARBEIDERPARTIET

Dødt løp mellom Høyre og Ap i Nye Drammen

Den foreløpige opptellingen av forhåndsstemmene viser et hårfint forsprang til Ap i kommunevalget, mens Høyre leder i fylkestingsvalget.


Alexander Jansen

 09.09.19, kl. 20:58
 10.09.19, kl. 00:59


ANNONSE
ANNONSE

 

FØLG VALGRESULTATENE DIREKTE HER

DRAMMEN:
 
Partiene er imidlertid så godt som jevnstore i kommunevalget med henholdsvis 25,9 og 25,3 prosent, og på denne første målingen skiller kun 105 stemmers forskjell.

Dersom stemmefordelingen skulle holde seg vil det imidlertid innebære en betydelig dreining i favør Arbeiderpartiet i Drammen, hvor Høyre har vært klart største parti med resultater på 30-tallet ved de siste valgene. Også Svelvik har hatt Høyre-styre, mens det er Ap som har styrt i Nedre Eiker de siste årene.

Fremskrittspartiet er fortsatt tredje største parti med 10,5% prosent i Nye Drammen, fulgt hakk i hæl av MDG som med 9,5% løfter seg ikke uventet vesentlig.

Nei til Bomring er foreløpig 5. største parti i Drammen med 7,7% av stemmene, foran henholdsvis Senterpartiet (7,3%), SV (4,9%), Rødt (2,6%), Krf (2,1%) og til slutt Venstre med fattige 2,0 prosent.

Den foreløpige målingen er basert på 18.254 stemmer eller ca 33% av de stemmeberetiggede i Nye Drammen kommune. Hvem som til syvende og sist får makta i Drammen blir imidlertid ikke avklart før de ulike partiene har blitt enige om en samarbeidsplattform.

DRM24.no kommer tilbake med mer om utviklingen utover kvelden etter hvert som stemmene telles opp

LES OGSÅ: Valgkomiteen roser valgfunksjonærenes arbeid


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE