ANNONSE

SYKLE TIL JOBBEN: Vaktmester Arne Rolund (t.v.) ved Vestfossen barneskole sykler daglig fra Gulskogen til jobben ved Vestfossen barneskole. Her med kolleger som er med i «Sykle til jobben»-aksjonen, f.v. barne- og ungdomsarbeider Caroline Martinsen, rektor Kai Solberg og spesialpedagog Per Morten Wang.
ALLE FOTO: BUSKERUDBYEN

Vaktmester på hjul

Arne Rolund fra Drammen tråkker virkelig til i årets «Sykle til jobben»-aksjon. Nesten hver arbeidsdag i sommerhalvåret sykler han til og fra Vestfossen.


Redaksjonen

 11.05.17, kl. 12:20
 31.05.17, kl. 11:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/ ØVRE EIKER: Gjengen ved Vestfossen barneskole er nok en gang helt i toppen av aktivitetsbarometeret under den årlige «Sykle til jobben»-aksjonen i regi av Buskerudbyen og Bedriftsidretten, og vaktmester Rolund fra Drammen har utvilsomt den lengste arbeidsveien med 2,2 mil hver vei.

Rolund er opprinnelig fra Drammen, men har bodd i Ormåsen i Øvre Eiker store deler av sitt voksne liv.

For tre år siden flyttet han tilbake til hjembyen, nærmere bestemt Gulskogen, men den spreke vaktmesteren sluttet ikke med å sykle til og fra arbeid av den grunn.

Motivasjonsfaktor

– Jeg har syklet til jobb i sommerhalvåret nesten hver dag siden vi flyttet, sier Arne, som legger til at «Sykle til jobben»-aksjonen er en viktig motivasjonsfaktor.

– Vi er en liten gjeng her ved Vestfossen barneskolen som er ganske aktive, forteller vaktmesteren og legger ikke skjul på at det også er litt intern konkurranse i gruppa.

– Konkurransen gjør at man kommer litt lettere i gang, sier Arne, og får støtte av Per Morten Wang, vernepleier og spesialpedagog, som også legger inn treninger til Birken i aktivitetsloggen.

I aksjonen kan nemlig all aktiviteter registreres, enten du sykler, går, svømmer, driver med styrketrening, spiller fotball eller går en tur.

– Jeg er stolt av denne spreke gjengen, men det aller viktigeste er at all aktiviteten gir de ansatte bedre helse og at vi sparer miljøet, sier rektor Kai Solberg, som selv sykler fra boligen i Hokksund til arbeidsplassen i Vestfossen når anledningen byr seg.

Kan vinne el-sykkel

«Sykle til jobben»-aksjonen er nasjonal, men Buskerudbyen betaler deltakeravgiften for alle som bor eller jobber Drammen, Lier, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg.

Det dannes lag fra to til fem personer, og nytt fra året er at også de om går til og fra jobb kan være med.

Deltakere, som går eller sykler til og fra jobben minst to dager i uken gjennom kampanjeperioden, er dessuten med i trekningen av to el-sykler fra Buskerudbyen.

PREMIE: Deltakerne i «Sykle til jobben»-aksjonen er med i trekningen av to el-sykler. Her er damesykkel-versjonen. 

Kampanjen startet i april og varer til 17. juni, og det er lov å melde seg på nå underveis og fortsatt være med på trekningen av premiene. I tillegg til lokale premier er man også med i trekningen av nasjonale premier.

Bedre helse og mindre kø

Prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen, Trond Solem, er glad for å bidra til å få flere til å velge en aktiv reisevei.

I fjor var 1800 personer med, og det var rundt 500 som var innenfor kriteriene til å være med på trekning av to flotte el-sykler.

– I år er det med enda flere deltakere, og det er fortsatt store sjanser for å vinne en flott premie. I tillegg til gratis deltakelse, får du både bedre helse, fysisk form og en skikkelig oppvåkning på vei til jobben med på kjøpet. Dessuten er du personlig med på å senke rushtidspresset i området, sier Solem.

PROSJEKTLEDER: – Sykler du to dager i uka så får du både trent og vært med på å senke rushtid-presset i området, sier prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen, Trond Solem. (FOTO: CAMILLA SVENDSEN)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE